Επιτυχημένη Ολοκλήρωση της Επίσκεψης του Ιταλικού Σχολείου
Liceo Scientifico Statale “G. Berto” στο 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των μαθητών/τριών και των καθηγητριών του ιταλικού σχολείου Liceo Scientifico Statale “G. Berto” από την πόλη Vibo Valentia στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning: “Biodiversity Guardians: Protecting Nature Together”. Η ιταλική αντιπροσωπεία φιλοξενήθηκε για 7 ημέρες στην πόλη μας, συμμετέχοντας σε μια σειρά από εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις σε συνεργασία με το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας και άλλα σχολεία της περιοχής. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή γνώσεων, η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τη βιοποικιλότητα και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
Εκπαιδευτικές & Επιστημονικές Δράσεις
Πειραματική Προσέγγιση στην Προστασία του Περιβάλλοντος
- Οι μαθητές/τιες συμμετείχαν σε εργαστήριο ανάλυσης του νερού του Αμβρακικού Κόλπου στο οποίο μας συνόδευσαν οι μαθητές/τριες του ΓΕΛ Βόνιτσας, εξετάζοντας την οικολογική κατάσταση της περιοχής.
- Ένα ξεχωριστό εργαστήριο σαπωνοποιίας στο εργαστήριο Χημείας του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας έδωσε στους μαθητές/τριες την ευκαιρία να δημιουργήσουν φυσικά σαπούνια, μαθαίνοντας παραδοσιακές και βιώσιμες τεχνικές.
Περιβαλλοντική Δράση στον Αμβρακικό Κόλπο
- Η επίσκεψη στον ΟΦΥΠΕΚΑ και η παρατήρηση πουλιών στον Αμβρακικό πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία του περιβαλλοντολόγου Στράτου Φλούδα, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας στην περιοχή.
Ξεναγήσεις & Πολιτιστικές Δραστηριότητες
Ιστορικές ξεναγήσεις από μαθητές τοπικών σχολείων
- Στην Πρέβεζα, την ξενάγηση ανέλαβαν οι μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας, παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της πόλης.
- Στην Αρχαία Κασσώπη, η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από μαθήτριες του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, οι οποίες μύησαν την ιταλική αποστολή στην ιστορία του αρχαίου οικισμού.
Παραδοσιακά Ελληνικά Έθιμα
- Οι φιλοξενούμενοι έζησαν από κοντά το γλέντι της Τσικνοπέμπτης.
Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ!
Η επιτυχία αυτής της συνεργασίας οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν αυτή τη σημαντική δράση!
#Erasmus #eTwinning #BiodiversityGuardians #CulturalExchange #Preveza #GreeceItaly
Ο Διευθυντής
Ηλίας Ντέντες