Για τους ξυλοδαρμούς γυναικών που καταγγέλλονται στη πόλη το τελευταίο διάστημα
Σχόλιο της δημοτικής κίνησης
«Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας»
Η γυναικεία διπλή καταπίεση και εκμετάλλευση είναι βαθιά ταξικό ζήτημα και με αυτό το κριτήριο πρέπει να δοθεί μάχη ενάντια στην αντίληψη περί κατωτερότητας της γυναίκας σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής.
Η ένταση της βαρβαρότητας που αυξάνεται στην εργασία, στην εκπαίδευση, στους τόπους κατοικίας και στις ανθρώπινες σχέσεις, ο κρατικός αυταρχισμός, η φτώχεια σε όλα τα επίπεδα, το πολεμικό κλίμα, η προβολή της βίας, η ανταγωνιστικότητα, ο ατομικισμός, η λογική της υποταγής των πάντων στο κέρδος, ο εργοδοτικός δεσποτισμός, η ατομική ιδιοκτησία σε όλα, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, η μορφωτική-πολιτιστική φτώχεια, η ηγεμονία του ατομικού σε βάρος του συλλογικού, του ιδιωτικού σε βάρος του δημοσίου, του βολέματος και του ωχαδερφισμού σε βάρος του αγώνα για μια καλύτερη ζωή απαξιώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη και ζωή.
Οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και ανάπτυξης, ενσωματώνουν πατριαρχικές αντιλήψεις ενισχύοντας τις ιδιοκτησιακές λογικές σε βάρος των γυναικών με αποτέλεσμα την κλιμάκωση της βίας.
Την πιο ακραία μορφή βίας κατά των γυναικών αποτελούν οι γυναικοκτονίες οι οποίες σχηματίζουν σταθερά διψήφιο νούμερο κάθε χρόνο. Η κυβέρνηση ευθυγραμμιζόμενη με ακραία συντηρητικούς και μισογυνικούς κύκλους αρνείται πεισματικά τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».
Δεν πρόκειται για ζήτημα τυπολατρίας, «πολιτικής ορθότητας» ή σχολαστικισμού αλλά για μια πολύ ουσιαστική παράμετρο καθώς ο όρος τονίζει τη συστημική και βαθιά ριζωμένη βία κατά των γυναικών, ενώ ενισχύει την κοινωνική συνειδητοποίηση για την έκταση και τη σοβαρότητα του φαινομένου.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ-ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ.
Καταδικάζουμε τα τελευταία φαινόμενα βίας σε βάρος γυναικών, την έμφυλη βία, από τη σκοπιά του αγώνα για τη συνολική κοινωνική απελευθέρωση, η οποία για να είναι πραγματική πρέπει να περιλαμβάνει τις γυναίκες.
φωτό: αρχείου