Από το Ιόνιο Πέλαγος κατευθείαν στις ιχθυόσκαλες της Αθήνας και της Πάτρας φτάνει ολόφρεσκη σαρδέλα που ψαρεύεται στην ευρύτερη περιοχή των εκβολών του Αχέροντα (Σπλάντζα).
Από τα τέλη Δεκεμβρίου έως και τα μέσα Φεβρουαρίου , την περίοδο όπου τα γρι-γρι σταματούν την αλιεία για τον χειμώνα και οι σαρδέλες είναι περιζήτητες σε όλη την Ελλάδα τα καϊκια που ασχολούνται με την αλιεία του συγκεκριμένου ψαριού συγκεντρώνονται στην περιοχή της Αμμουδιάς και τα ψάρια του Ιονίου “ταξιδεύουν” στις μεγαλύτερες αγορές της χώρας.
ΠΗΓΗ: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας- Πληροφορίες -φωτό Γιάννης Χαραλαμπίζας