Πέμπτη, 18/07/2024 | 10:01

iSea_Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους καρχαρίες

46 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/07/2024, 2:01 μμ | 0 σχόλια
Την Κυριακή 14 Ιουλίου γιορτάζουμε στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας ίσως τα πιο παρεξηγημένα πλάσματα αυτού του πλανήτη, τα οποία συναντώνται στην Ελλάδα, και για κάποια από αυτά ο Αμβρακικός Κόλπος αποτελεί σημαντική περιοχή.
Είναι Ημέρα ευαισθητοποίησης για τους καρχαρίες!!!
Η περιβαλλοντική οργάνωση iSea εργάζεται συστηματικά στην περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου, σε στενή συνεργασία με τους αλιείς και τα υπόλοιπα μέλη της τοπικής κοινότητας, και διατηρεί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας την ερευνητική της βάση.
Εκτός από τα επιστημονικά δεδομένα που συλλέγονται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια σχετικά με τους καρχαρίες και τα σαλάχια, πλέον έχουμε συλλέξει συναρπαστικό υλικό από τη θαλάσσια βιοποικιλότητα του Αμβρακικού Κόλπου μέσα από τις ερευνητικές δραστηριότητες της καταδυτικής μας ομάδας και από τη χρήση υποβρύχιων καμερών.
Η Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Καρχαρίες αποτελεί λοιπόν την ιδανική αφορμή να ξανασυναντηθούμε με την τοπική κοινότητα και να μοιραστούμε μαζί τους αυτό το υλικό, αλλά και να τους ενημερώσουμε για τους τρόπους που πρόκειται να το αξιοποιήσουμε τόσο ερευνητικά, όσο και για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής!
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά την Κυριακή 14 Ιουλίου, στο Όστρια Καφέ, Μενίδι, στις 20:00.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα