Σάββατο, 27/07/2024 | 04:02

22ο Preveza Jazz Festival – Μια Μαγική Τετραήμερη Γιορτή

130 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/06/2024, 6:01 μμ | 0 σχόλια

Το 22ο Preveza Jazz Festival ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας μια μαγική αίσθηση στους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν τον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης για να απολαύσουν μοναδικές μουσικές στιγμές από καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα από όλο τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ άνοιξε την Πέμπτη, 30 Μαΐου με την Χορωδία Αρμονία η οποία εντυπωσίασε το κοινό με τις μελωδικές της ερμηνείες, προσεκτικά επιλεγμένες από τη μαέστρο Anelyia Stefanova και δημιουργικά ερμηνευμένες από τη χορωδία και το τζαζ τρίο των Ελεονώρα Αποστολίδη στο πιάνο, Χρήστο Μπαλαούρα στο μπάσο και Πάνο Θωΐδη στα ντραμς. 

Στη συνέχεια, το σχήμα Dock In Absolute από το Λουξεμβούργο παρουσίασε ένα δυναμικό πρόγραμμα σύγχρονης τζαζ, με τη φρέσκια προσέγγισή τους,  με την οποία καταφέρνουν να επεκτείνουν τα όρια της τζαζ, αγγίζοντας ένα ευρύ κοινό και εξερευνώντας τις δυνατότητες ενός νέου, μοναδικού κύματος ήχων. 

Οι Nils Landgren Funk Unit το μεγάλο όνομα από τη Σουηδία ξεσήκωσαν το κοινό με τους φανκ ρυθμούς τους, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια, 11 άλμπουμ και πολλές περιοδείες αλλά και το νέο τους επετειακό άλμπουμ “Raw”, από το οποίο μας χάρισαν πολλά κομμάτια. 

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, που έδωσε μια παράσταση γεμάτη νεανική ενέργεια. 

Ακολούθησε το AJS Quartet από την Αλβανία το πιο δημοφιλές συγκρότημα τζαζ μουσικών της χώρας με ένα εκλεπτυσμένο πρόγραμμα που συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα αλληλένδετων στυλ, όλα με τα χρώματα της σύγχρονης Βαλκανικής τζαζ.

 Η βραδιά έκλεισε με τους Botticelli Baby από τη Γερμανία που έφεραν την ατίθαση ενέργειά τους στο Preveza Jazz Festival, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική εμπειρία που ξεπέρασε τα όρια των ειδών και των προσδοκιών.  

Το Σάββατο ήταν γεμάτο εκπλήξεις με το Product May Contain από την Πολωνία, που παρουσίασε καινοτόμες μουσικές συνθέσεις, σε ένα διαρκή διάλογο μεταξύ των μελών του συγκροτήματος – αλλά και των φυτών εσωτερικού χώρου που «παρίστανται»- που εξελίσσεται και μεταμορφώνεται συνεχώς. 

Η βραδιά κορυφώθηκε με την εμφάνιση της Μαρία Φαραντούρη, η οποία μάγεψε το κοινό με τις συγκινητικές της ερμηνείες. Η Φαραντούρη, γνωστή για την εκφραστικότητα και τη δύναμη της φωνής της, συνοδεύτηκε από τους εξαιρετικούς μουσικούς και μακροχρόνιους συνεργάτες της, Τάκη Φαραζή στο πιάνο και David Lynch στο σαξόφωνο και το φλάουτο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη τζαζ αισθητική και ελληνικό πάθος.

Η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ  άνοιξε με το σχήμα The Jazz Express, που χάρισε στο κοινό ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι αποδίδοντας φόρο τιμής στους αξεπέραστους θρύλους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald και άλλους κλασσικούς της τζαζ. 

Η συναυλία του Shantel & the Bucovina Club Soundsystem, με τη συμμετοχή του Θωμά Κωνσταντίνου, έφερε το φεστιβάλ σε έναν εκρηκτικό και χαρούμενο επίλογο, συνδυάζοντας την τζαζ με τους βαλκανικούς ρυθμούς, που ξεσήκωσε το κοινό στο χορό ! 

 

Το 22ο Preveza Jazz Festival δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών και συνεργατών μας. Θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και το Δήμο Πρέβεζας για τη συνεχή υποστήριξή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες το Σουηδικό Ινστιτούτο, στην Πρεσβεία του Λουξεμβούργου,  την Πολωνική Πρεσβεία και το Instytut Adama Mickiewicza για τη συμβολή τους.

Το πρόγραμμα CERV Visible Past Project και το Better Live Music project, συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία του φεστιβάλ. 

Ευχαριστούμε επίσης τον Μέγα Χορηγό μας, την Eurobank, και τους υποστηρικτές μας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας, το Celest Bar Restaurant, το Βιοαέριο Πρέβεζας και το FOTIS HOME.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας και φυσικά τους πολύτιμους εθελοντές μας.  

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά στο 23ο Preveza Jazz Festival! 

Μέχρι τότε

Ραντεβού στη συναυλία του Αυγούστου

 

Follow us: https://www.prevezajazzfestival.com

Follow us @prevezajazzfestival facebook, Instagram

#PrevezaJazzFestival #JazzMusic #LiveMusic #FestivalHighlights

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα