Παρασκευή, 26/07/2024 | 21:09

Σύσκεψη για την ΟΧΕ Αμβρακικού πραγματοποιήθηκε στην Άρτα

75 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/06/2024, 1:57 μμ | 0 σχόλια

Σύσκεψη με θέμα τον προγραμματισμό των δράσεων και των έργων της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αμβρακικού, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, Νικολάου Σκουφά Κώστας Παπασιώζος,Ακτίου Βόνιτσας Αθανάσιος Κασόλας, η Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΜ Αναστασία Σίμου, ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος,ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Βασίλης Σιαδήμας, ενώ τον Δήμο Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Γιάννης Δαρδαμάνης με τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ντίνα Μωραΐτη.
Οι κύριοι Στύλιος, Σιαδήμας, Σιαφάκας και Παπασιώζος επεσήμαναν την σημαντικότητα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης ώστε να αποτυπωθούν και να πραγματοποιηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν στην περιοχή .
Η εμβέλεια της ΟΧΕ αφορά περιοχές που χωροθετούνται πέριξ του Αμβρακικού Κόλπου και αφορά στη συνεργασία των Δήμων αυτών, με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ενιαίας ολοκληρωμένης και στρατηγικής πρότασης σημαντικών έργων και δράσεων ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του κάθε Δήμου, την Ανθεκτικότητα της περιοχής, την βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση είναι το εργαλείο εκείνο που με τη συνεργασία των Δήμων φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν βραχίονα ανάπτυξης και προόδου των τοπικών κοινωνιών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα