Σάββατο, 27/07/2024 | 03:34

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι για αρδευτικά- οδικά κ.α. έργα

85 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/06/2024, 1:41 μμ | 0 σχόλια

 

 Η  ανάδειξη οριστικών αναδόχων για αρδευτικά και οδικά έργα έγινε από την Περιφερειακή Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση. 

 

Ειδικότερα:

Τα αρδευτικά- εγγειοβελτιωτικά έργα αφορούν: 

  • «Αντικατάσταση αγωγών, εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου και των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιάς», προϋπολογισμού € 820.000, το οποίο κατακυρώθηκε στην NEW MILLENIUM CONSTRUCTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  • «Βελτίωση εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων Τ.Ο.Ε.Β. Γλυκής (Αχέροντα – Γλυκής)»,  προϋπολογισμού 546.840 €, το οποίο κατακυρώθηκε στην  GEOGENESIS A.E.»

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Τα οδικά έργα είναι τα εξής: 

  • Καθαρισμοί τεχνικών – κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός, σήμανση και ασφάλεια στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 348.800, το οποίο κατακυρώθηκε στην: ΠΥΡΡΟΣ EMPIRE ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  • ,\Άμεση αντιμετώπιση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος επί της επαρχιακής οδού Τύριας – Αγίου Νικολάου – Παρδαλίτσας – Καταμάχης, προϋπολογισμού 150.000 €, το οποίο κατακυρώθηκε στη  ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» 
  • Κατασκευή πλακοσκεπούς σύνδεσης Κάτω Νεοχωρόπουλο – οδού Νιάρχου», προϋπολογισμού 290.000 €, το οποίο κατακυρώθηκε στον   ΑΘΑΝΑΣΙΟ Π. ΜΗΛΙΩΝΗ. 

 

 Ανάδοχος για τα κρατητήρια  στο Λιμένα Ηγουμενίτσας

Η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε επίσης το διαγωνισμό για τις ««Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός του κτιρίου Τ2 Λιμένα Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 400.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ανάδοχος αναδείχτηκε η  «ΦΕΙΔΙΑΣ Α.Τ.Ε.».

 

Εξετάζονται προσωρινές λύσεις για το δρόμο προς Δίστρατο

Η κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Κόνιτσα- Άρματα- Δίστρατο (θέση «Ασπροπόταμος» εξακολουθεί να είναι ενεργή, όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Περιφερειακή Επιτροπή. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, εξήγησε, η οποία προς το παρόν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να αποκατασταθεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Κόνιτσα από Δίστρατο. 

 

Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2024 η απογραφή

των γεωργικών ελκυστήρων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει όλους τους κατόχους γεωργικών ελκυστήρων ότι σύμφωνα με την Υ.Α. με αριθμό Γ3Β 847/146813/24-05-2024 (Φ.Ε.Κ. 3041/Β΄/2024), δόθηκε παράταση στην απογραφή και την κυκλοφορία των γεωργικών ελκυστήρων που έχουν ταξινομηθεί ή απογραφεί πριν τις 21-05-1998 και οι οποίοι είτε δεν διαθέτουν διάταξη προστασίας έναντι ανατροπής (ΔΠΕΑ) είτε αυτή που διαθέτουν δεν έχει εθνική έγκριση, έως και τις 31/10/2024. Παρακαλούμε όλους τους ιδιοκτήτες αντίστοιχων γεωργικών ελκυστήρων να προχωρήσουν στις αναγκαίες προσαρμογές (τοποθέτηση εγκεκριμένης διάταξης προστασίας και επανέκδοση άδειας κυκλοφορίας), μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Ενημερώνουμε ότι από 01/11/2024 η κυκλοφορία όλων των τρακτέρ χωρίς εγκεκριμένου τύπου διατάξη προστασίας έναντι ανατροπής ή χωρίς καθόλου διατάξη προστασίας θα είναι παράνομη ενώ και η υπηρεσία μας δεν θα μπορεί να προβαίνει σε καμία διοικητική πράξη που τα αφορά.

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, στο τηλέφωνο 2651364120.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα