Τρίτη, 18/06/2024 | 04:02

Παράνομη Απόθεση Μπαζών και Οικοδομικών Υλικών σε Πρασιές του Δήμου Ιωαννιτών

47 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/06/2024, 11:01 πμ | 0 σχόλια

Θέμα: Παράνομη Απόθεση Μπαζών και Οικοδομικών Υλικών σε Πρασιές του Δήμου Ιωαννιτών-Ελεύθερους χώρους – Κάλεσμα για Τήρηση της Νομοθεσίας και Προειδοποίηση για Επιβολή Προστίμων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, προχώρησε πρόσφατα σε εκτεταμένες δράσεις καθαρισμού και αποκατάστασης διαφόρων σημείων της πόλης, όπου παρατηρήθηκε παράνομη απόθεση μπαζών, οικοδομικών υλικών και άλλων αντικειμένων. Η δράση αυτή περιλάμβανε καθαριότητα- αποκατάσταση των χώρων και την τοποθέτηση απαγορευτικών κορδελών, προκειμένου να αποτραπεί η επαναλαμβανόμενη ρύπανση αυτών των χώρων.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Δήμου και τις προειδοποιήσεις, παρατηρήθηκε ότι κάποιοι πολίτες και επαγγελματίες αγνοούν επιδεικτικά τις υποδείξεις και συνεχίζουν να αποθέτουν παράνομα υλικά, καταστρατηγώντας τους κανόνες καθαριότητας και δημόσιας υγείας.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει την πόλη μας καθαρή και ασφαλή για όλους τους πολίτες. Η παράνομη απόθεση μπαζών και οικοδομικών υλικών σε δημόσιους χώρους αποτελεί σοβαρή παράβαση που υπονομεύει τις προσπάθειές μας και προσβάλλει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Οι δράσεις καθαρισμού και αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν, δεν πρέπει να θεωρηθούν ως ευκαιρία για επαναλαμβανόμενη ρύπανση».

Ο Δήμος θα εφαρμόσει αυστηρά μέτρα και επιπρόσθετα πρόστιμα σε όσους επιμένουν να παραβιάζουν τους κανονισμούς καθαριότητας. Η Δημοτική Αρχή δεν θα ανεχθεί πλέον τέτοιες συμπεριφορές και καλεί όλους τους πολίτες και επαγγελματίες να συνεργαστούν για τη διατήρηση της καθαριότητας και της ευταξίας στην πόλη μας.

«Η επιβολή προστίμων είναι αναπόφευκτη για όσους παραβιάζουν τους κανόνες και ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους. Καλούμε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τις κοινές μας προσπάθειες και να συμμορφωθούν άμεσα. Η διατήρηση της καθαριότητας είναι ευθύνη όλων μας και η αμέλεια σε αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα αυστηρότητα».

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας για τη συνεργασία τους.

●Επισυνάπτεται χαρακτηριστικό  φωτογραφικό υλικό από την οδό Ευαγγελίδη στην περιοχή του παλαιού Πανεπιστημίου με διαφορά μίας ημέρας.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Συντήρησης οχημάτων

Ευθύμιος Χρυσοστόμου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα