Δευτέρα, 17/06/2024 | 16:52

Μας γλιτώνουν από χίλια ευρώ πρόστιμο

73 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/06/2024, 9:28 πμ | 0 σχόλια

Η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας είναι μία από τις πιο συχνές παραβάσεις, ιδίως στην χώρα μας όπου οι αντίστοιχες πινακίδες είναι μάλλον… διακοσμητικές για τους περισσότερους Έλληνες οδηγούς. Η παραβίαση των ορίων κοστίζει πολλά και αδειάζει τσέπες μιας και το πρόστιμο μπορεί να φτάσει πάνω από τα 1.000 ευρώ…

Για να μην συμβαίνει αυτό, και για λόγους ασφαλείας στους δρόμους, οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν εφαρμόσει τον τελευταίο καιρό ένα σύστημα το οποίο έρχεται να προφυλάξει τους οδηγούς από την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Πρόκειται για τους παθητικούς περιοριστές ταχύτητας οι οποίοι ειδοποιούν τους οδηγούς εάν υπερβούν το όριο ταχύτητας κατά περισσότερο από 10 χιλιόμετρα την ώρα, παρέχοντας τόσο ηχητικές όσο και οπτικές προειδοποιήσεις για να ενθαρρύνουν την επιβράδυνση.

Η τεχνολογία ISA έχει μια ιστορία που χρονολογείται από τις παθητικές και ενεργές μορφές της που εισήχθησαν στη Γαλλία τη δεκαετία του 1980.

Ενώ τα παθητικά συστήματα προειδοποιούν τους οδηγούς για την υπερβολική ταχύτητα χωρίς να επιβάλλουν όρια, τα ενεργά συστήματα μπορούν να περιορίσουν φυσικά τις ταχύτητες των οχημάτων.

Ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζεται ένας κανονισμός, ο οποίος επιβάλλει ότι όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται πρέπει να διαθέτουν παθητικούς περιοριστές που παρέχουν ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις στους οδηγούς.

ΠΗΓΗ-φώτο: newsauto.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα