Σάββατο, 27/07/2024 | 01:23

ΚΚΕ ΠΡΕΒΕΖΑ: Περιοδεία στην Αρχαιολογία, στο Μουσείο και σε χώρους αρχαιολογικών εργασιών

70 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/06/2024, 8:38 πμ | 0 σχόλια

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ πραγματοποίησε χθες περιοδεία στην υπηρεσία, τον χώρο των εργασιών και το Μουσείο της Αρχαιολογίας ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

   Στάθηκαν στο γεγονός πώς τα πραγματικά διλήμματα που μπαίνουν στους εργαζόμενους μπροστά στις ευρωεκλογές είναι από τη μια η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ που δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα οικονομικά λόμπι και τις κατευθύνσεις ή αν θα βγουν ενισχυμένα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ελλην. Λύση κ.α. που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Είναι τα κόμματα που από κοινού ψηφίζουν αντιλαϊκά νομοσχέδια στο ευρωκοινοβούλιο και έχουν σαν γνώμονα την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.      

      Κάλεσαν τους εργαζόμενους και στον χώρο της Αρχαιολογίας να αναρωτηθούν, αν με την ψήφο τους, θα ανάψουν πράσινο φως για την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την ένταση της εκμετάλλευσης και την μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας ή θα βγει το ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό για να αποτελέσει πραγματική αντιπολίτευση απέναντι σε αυτή την κατάσταση, καταθέτοντας κάθε ψήφο στην οργάνωση της συλλογικής εργατικής – λαϊκής πάλης για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.

    Οι εργαζόμενοι στην Αρχαιολογία, όπως και σε πολλούς άλλους χώρους δουλειάς όπως στο Ζαγόρι, στη ΛΑΡΚΟ, στην Cosco, στον κλάδο του Μετάλλου, οι οικοδόμοι κ.α., έχουν εμπειρία από την πρωτοπόρα δράση και την παρέμβαση των κομμουνιστών που δραστηριοποιούνται μέσα από τα σωματεία τους,  μπήκαν μπροστάρηδες στον αγώνα για να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας πολλών συναδέλφων όταν όλες πολιτικές δυνάμεις στην περιοχή μας τήρησαν σιγή ιχθύος.

 Τέλος κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση μέσω της αποχής για να κλιμακώσει την επίθεση της σε βάρος του λαού, αλλά να φτάσουν στην κάλπη με το κόκκινο ψηφοδέλτιο που μπορεί να εκφράσει πραγματικά τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να γίνει δύναμη οργανωμένης πάλης, να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης, να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας και στους άλλους λαούς της Ευρώπης.    

Να είναι το ΚΚΕ ακόμη πιο ισχυρό εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και κυρίως εκεί που ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα!                       

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

7/6/24

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα