Παρασκευή, 21/06/2024 | 22:19

Θανάσης Καββαδάς: Παράταση έως 28/6/24 στον νέο πιλοτικό επαναπροσδιορισμό για παραλαβή φακέλων

53 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/06/2024, 2:08 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Παράταση προθεσμίας στον νέο πιλοτικό επαναπροσδιορισμό μέχρι 28 Ιουνίου 2024 – Καλώ τους συμπολίτες μου που οι ΚΑΕΚ τους περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα να προσέλθουν στο Κτηματολογικό Γραφείο Λευκάδας για να παραλάβουν τους φακέλους τους»

 

Παράταση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 δόθηκε στη νέα πιλοτική διαδικασία επαναπροσδιορισμού που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο του παλαιού Κτηματολογίου. Η διαδικασία αφορά συνολικά 49 δικαιώματα στα οποία εμπλέκονται 174 ιδιοκτησίες, και συγκεκριμένα τα εξής ακίνητα:

  • Αλέξανδρος: όλα τα ακίνητα των οποίων ο ΚΑΕΚ ξεκινάει από 340051205 & 340051206 
  • Απόλπαινα: όλα τα ακίνητα των οποίων ο ΚΑΕΚ ξεκινάει από 340060602
  • Τσουκαλάδες: όλα τα ακίνητα των οποίων ο ΚΑΕΚ ξεκινάει από 340370705

Η διαδικασία προβλέπει την παραλαβή από τους ιδιοκτήτες των Φακέλων Αυτοψίας, όπου αποτυπώνονται τα όρια του ακινήτου τους και τα όμορα γεωτεμάχια με τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους, και στη συνέχεια την ενημέρωση των ομόρων. 

Οι ιδιοκτήτες έχουν αρχικά στη διάθεσή τους 15 εργάσιμες ημέρες για να προσκομίσουν υπεύθυνες δηλώσεις των ομόρων τους ότι συναινούν στα όρια. Εάν οι όμοροι δεν βρεθούν ή δεν συναινέσουν, τότε οι ιδιοκτήτες έχουν στη διάθεσή τους 45 ημερολογιακές ημέρες για να κοινοποιήσουν στους ομόρους αυτούς τον φάκελο με δικαστικό επιμελητή. Οι όμοροι έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα είτε για να συναινέσουν είτε για να διατυπώσουν εγγράφως τις αντιρρήσεις τους, διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι συναινούν σιωπηρά στα νέα όρια. 

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με επεξεργασία των στοιχείων που θα προκύψουν και με ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής ενστάσεων.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε: 

 «Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι επηρεαζόμενοι ιδιοκτήτες, το Ελληνικό Κτηματολόγιο έδωσε μία μικρή παράταση στην νέα πιλοτική διαδικασία του επαναπροσδιορισμού, η οποία ξεκίνησε στις 15 Μαΐου και πλέον λήγει στις 28 Ιουνίου.

Χθες επισκέφθηκα το Κτηματολογικό Γραφείο, συνομίλησα με τον υπεύθυνο του προγράμματος και ενημερώθηκα ότι ήδη το 41% των ιδιοκτητών έχουν παραλάβει τους φακέλους τους, στο 18% των φακέλων πρέπει να προσκομισθούν επιπλέον έγγραφα για να παραληφθούν, ενώ υπάρχει και ένα 41% ιδιοκτητών που ακόμη δεν έχουν παραλάβει φάκελο. 

Καλώ τους συμπολίτες μου να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία, να πάνε να παραλάβουν τους φακέλους τους, να αποτυπώσουν τα ακίνητά τους με ακρίβεια και να τα κατοχυρώσουν χωρίς δικαστικές διαμάχες. Στόχος μας να έχουμε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα, έτσι ώστε να επεκταθεί το νέο πιλοτικό πρόγραμμα και σε όλα τα υπόλοιπα ΚΑΕΚ των περιοχών του επαναπροσδιορισμού και να λυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών  που επί τόσα χρόνια ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολίτες μας».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα