Παρασκευή, 26/07/2024 | 22:18

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Διαμαρτυρία για την μη πρόβλεψη δαπανών μετακίνησης παιδιών με λεωφορεία

74 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/06/2024, 9:59 μμ | 0 σχόλια

Ως Ένωση Γονέων Πρέβεζας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πάγια τακτική του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και των ηγεσιών των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης να οργανώνουν αγώνες των δημόσιων σχολείων του Νομού Πρέβεζας, χωρίς να προβλέπονται δαπάνες για τις μετακινήσεις των παιδιών με λεωφορεία.

Κατά παράβαση μάλιστα της κανονιστικής λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, το κόστος της μεταφοράς των παιδιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να αθληθούν, μετακυλίεται είτε στους γονείς είτε στις σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν πενιχρή χρηματοδότηση.

Η προκήρυξη τέτοιων αγώνων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας προβλέπει για τις μετακινήσεις τα εξής:

“Οι μετακινήσεις των ομάδων θα γίνουν σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.Φ.14/89494/ΓΔ4/2020 (ΦΕΚ

2888/Β/17-7-2020) υπουργική απόφαση με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών

και μαθητριών και μετακινήσεις εκπαιδευτικών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας

Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας”.

Στο πρόσφατο παρελθόν μόνο μία φορά καλύφθηκε το κόστος της μετακίνησης των αθλητών από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Τις υπόλοιπες καλύφθηκε από το ταμείο των σχολικών μονάδων ή από τους γονείς.

Καλούμε το Υπουργείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει να μετακυλίουν το κόστος για τα αυτονόητα είτε στις σχολικές μονάδες είτε στους γονείς των μαθητών.

Η άθληση των παιδιών στο δημόσιο σχολείο είναι και πρέπει να είναι αγαθό που θα παρέχεται δωρεάν στους μικρούς μαθητές και αναμφίβολα δεν είναι δαπάνη που πρέπει να καλύπτουν οι γονείς.

     Ο Πρόεδρος               Η Γραμματέας

Βενετικίδης  Θεόδωρος                                                                                Μαυροκεφάλου Αθηνά

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα