Σάββατο, 27/07/2024 | 03:13

Δημοτική βιβλιοθήκη Πρέβεζας: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024

153 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/06/2024, 7:39 πμ | 0 σχόλια

Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024

   Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (ΕΒΕ) και το Ελληνικό Δίκτυο Βιβλιοθηκών. Τίτλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2024 είναι: 

«Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…»

και θα διεξαχθεί κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2024.

   Φέτος, στην Καλοκαιρινή μας Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε. Με σύνθημα “Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…” και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

   Από το 2012 η Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει καλοκαιρινά προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Στόχος των εκπαιδευτικών, δημιουργικών και ψυχαγωγικών αυτών δράσεων είναι η ουσιαστική επαφή των παιδιών με το βιβλίο και η προώθηση της αναγνωσιμότητας, μέσα από εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια και ευφάνταστες δημιουργικές δράσεις.

   Σημαντικό ρόλο στην επιτυχή διεξαγωγή των δράσεων, παίζει κάθε χρόνο η συμμετοχή των εθελοντών και φίλων της Βιβλιοθήκης, που με θερμό ενδιαφέρον, κέφι, γνώσεις και ευφάνταστες προτάσεις, συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία τους.  

Αν σου αρέσει να προσφέρεις εποικοδομητικά στην κοινότητα

Αν αγαπάς τη Βιβλιοθήκη σου και τα Βιβλία

Αν σου αρέσει να δημιουργείς, να μοιράζεσαι και να μεταδίδεις γνώσεις και κέφι

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σου απευθύνει πρόσκληση-κάλεσμα για να γίνεις μέλος της ομάδας εθελοντών της και να συμβάλλεις στην επιτυχή διεξαγωγή της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024.

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη καθημερινά κατά τις ώρες 09:00–14:30, να ενημερωθούν για την καλοκαιρινή εκστρατεία 2024 και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής από τις 6/06/2024 έως τις 12/6/2024.

   Τηλ. Επικοινωνίας: 2682360341, 2682029889, (κα Κορωναίου και κ. Λάμπρος) ή στο email: dbprevezas@yahoo.gr

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

σε θέματα Δημοτικής Βιβλιοθήκης

      Λεωνίδας Αργυρός

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα