Δευτέρα, 17/06/2024 | 15:02

Γ.Α.Δ.Π. Ηπείρου: Με επιτυχία εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας

52 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/06/2024, 9:50 πμ | 0 σχόλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά 6 

Διαπραγματευτές από όλη την Ήπειρο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (06-06-2024) στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Ηπείρου εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα, την ημερίδα παρακολούθησαν 5  Διαπραγματευτές, προερχόμενοι από όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ηπείρου, με επικεφαλής Αξιωματικό – Διαπραγματευτή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ συντονιστικό ρόλο είχαν δύο Αξιωματικοί – Διαπραγματευτές της Ειδικής Εκπαιδευτικής Ομάδας. 

Ακόμη, στην ημερίδα συμμετείχαν και δύο Αξιωματικοί – Ψυχολόγοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. 

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, ως επιχειρησιακός βραχίονας στην αντιμετώπιση περιστατικών ομηριών και κρίσεων, αποτελεί στρατηγική επιλογή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα