Τρίτη, 18/06/2024 | 03:16

Youth Pass: Σήμερα 31 Μαΐου η καταβολή του – Πού εξαργυρώνεται

68 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/05/2024, 8:36 πμ | 0 σχόλια

Mέχρι σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καταβολή των ποσών τουYouth Pass ύψους 150 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πολιτών ηλικίας 18 και 19 ετών.

Η πληρωμή αυτή αφορά τους δυνητικά δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου για το Youth Pass στο https://vouchers.gov.gr/youthpass με τους κωδικούς του taxisnet.

Υπενθυμίζεται δε πως δικαιούχοι του voucher είναι οι πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ή το 19ο έτος της ηλικίας τους από την 1η Ιανουαρίου 2023 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους και είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος αλλά και έχουν υποβάλει την αίτηση στην πλατφόρμα. Σημειώνεται δε πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για του χορήγηση του Youth Pass.

Οι νέοι 18 ετών, που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση στη σχετική πλατφόρμα μέχρι τις 15 Μαΐου, ανέρχονται σε 69.825 και θα μοιραστούν ποσό συνολικού ύψους 10.473.750 ευρώ.

Επιπλέον, αυτοδίκαια θα λάβουν τα 150 ευρώ και 75.863 νέοι 19 ετών που είχαν κάνει ήδη αίτηση το προηγούμενο έτος με τη συνολική ενίσχυση να φθάνει στο ποσό των 11.379.450 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι έλαβαν ενισχύσεις που έφθασαν συνολικά σχεδόν στο ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:

-φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
-που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και
-υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα έως και την 15η Μαΐου κάθε έτους.

Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους θα εμφανιστεί στο «ψηφιακό πορτοφόλι» στα τέλη της εβδομάδας με τους νέους να μπορούν να εξαργυρώνουν το ποσό της ενίσχυσης σε πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:

-φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18οή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους καιυποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Πού εξαργυρώνεται

Οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση των 150 ευρώ για την πραγματοποίηση αγορών ή την λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

Τουρισμού (π.χ. καταλύματα)
Πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, αγορά βιβλίων κ.ά.)
Μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα