Σάββατο, 27/07/2024 | 03:28

1ο Πρότυπο γυμνάσιο Πρέβεζας: Παρουσίαση αποτελεσμάτων πειραματικών διδασκαλιών

102 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2024, 4:43 μμ | 0 σχόλια

  Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας σε Ημερίδα που πραγματοποίησε την Τετάρτη στις 15/05/2024 με θέμα « Η μέθοδος της ανεστραμμένης τάξης. Από την θεωρία …στην τάξη!» και σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Παιδαγωγικής ευθύνης της σχολικής μονάδας, κ. Πούλιο Χρήστο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, παρουσίασε τα αποτελέσματα των πειραματικών διδασκαλιών που έγιναν στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και ειδικά στον Άξονα Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση με τίτλο δράσης: “ Πιλοτική εφαρμογή του μοντέλου διδασκαλίας της Ανεστραμμένης τάξης».

   Την παρουσίαση συντόνισε η υπεύθυνη της δράσης, κ. Πασσά  Όλγα

   Χαιρετισμούς απηύθυναν: η κ. Μπέση Μαρίνα, Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, η κ. Δρ. Φανή Μπισκανάκη, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας,  ο κ. Φωτίδης Ιωάννης, πρόεδρος ΕΠΕΣ 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας, και ο κ. Αργυρός Λεωνίδας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η κ. Καινουργιώτη–Τσόλκα Κωνσταντούλα, Διευθύντρια 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας με λυκειακές τάξεις.

   Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Πούλιου Χρήστου, Σuμβούλου Εκπαίδευσης ΠΕ81, μέλους Π.Ε.Π.Π.Σ. Ηπείρου με την ιδιότητα του Σ.Ε.Δ.Ε., Καθηγητή ΠΑΔ ΑΣΠΑΙΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, μέλους ΕΠ.Ε.Σ. Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας, με τίτλο “Ανατρέποντας τα στάνταρ μέσα από  την προσέγγιση της Ανεστραμμένης Τάξης”.

   Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί Μαγαλιού Μαρία, Τζατζά Όλγα και Πασσά Όλγα παρουσίασαν τον τρόπο εφαρμογής της ανεστραμμένης τάξης στα μαθήματα ειδικότητας τους. Ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ανώνυμων ερωτηματολογίων που δόθηκαν στους μαθητές και καθηγητές πριν και μετά την πιλοτική εφαρμογή των διδασκαλιών στο σχολείο σχετικά με την άποψη τους για την συγκεκριμένη μέθοδο διδασκαλίας από την υπεύθυνη της δράσης. Η σύνταξη των ερωτηματολογίων των εκπαιδευτικών ,πριν και μετά τη δράση, πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των εκπαιδευτικών : Στύλου Ευγένιου και Γιαννούλη Σοφίας. Η σύνταξη των ερωτηματολογίων των μαθητών, πριν και μετά τη δράση, πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των εκπαιδευτικών: Γιαννούλη Σοφίας, Μαγαλιού Μαρίας και Διαμαντοπούλου Μαρίας. 

   Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις  μαθήτριες Αλεξανδροπούλου Δήμητρα, Γούση Ελένη, Κανέλλου Μαρία και Κολιοφώτη Φωτεινή, οι οποίες μίλησαν για την εμπειρία εφαρμογής της μεθόδου στην τάξη τους, αναφερόμενες τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά της.

   Στο τέλος της ημερίδας υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και δόθηκε η υπόσχεση για συνέχιση και επέκταση της δράσης.

  

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα