Δευτέρα, 20/05/2024 | 06:08

Τον Απρίλιο του 2025 η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης

58 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/05/2024, 9:50 πμ | 0 σχόλια

Παράταση ενός έτους και συγκεκριμένα μέχρι τον Απρίλιο του 2025 δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου παράκαμψης της Νικόπολης.
Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία δεδομένου ότι πρέπει να λυθούν μια σειρά απο ζητήματα που έχουν προκύψει κατά την εκτέλεση των εργασιών.
Ενδεικτικά αναφέρονται η μη ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων βόρεια στη ΒΙΠΕ, η ύπαρξη πολλών γεωτρήσεων με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορα σημεία, τα εναέρια δίκτυα της ΔΕΗ, η μετατόπιση του αγωγού ύδρευσης αλλά και ο εντοπισμός αρχαιολογικών ευρημάτων σε πολλά σημεία τα οποία δεσμεύτηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Κάποιες έχουν ήδη αποδεσμευτεί, αλλά αυτές που είχαν τα σημαντικότερα ευρήματα παραμένουν δεσμευμένες και αναμένεται να εγκριθεί η κατάχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για να είναι δυνατή η εκτέλεση των υπόλοιπων εργασιών.
Επίσης συντάχθηκε τροποποίηση της μελέτης στην περιοχή του κόμβου Μύτικα , η οποία αφορά επανασχεδιασμό του κόμβου και των εκατέρωθεν οδικών τμημάτων για την προσαρμογή τους στις νέες προδιαγραφές της παραλιακής οδού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα