Κυριακή, 19/05/2024 | 20:49

Η Πρέβεζα πλημμύρισε κόσμο το Πάσχα, καλείται όμως να λύσει κυκλοφοριακά ζητήματα

71 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/05/2024, 9:43 πμ | 0 σχόλια

Πάρα πολύς κόσμος από όλη την Ελλάδα επισκέφθηκε την Πρέβεζα για τις διακοπές του Πάσχα. Σε λεωφόρο Ειρήνης και Λεωφόρο Ιωαννίνων σε κάποιες στιγμές είχε δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα από την έντονη κινητικότητα των οχημάτων.

Εκτός από το μποτιλιάρισμα στους δύο μεγάλους δρόμους της, παρατηρήθηκε ξανά το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης και επειδή το καλοκαίρι έρχεται, η Πρέβεζα καλείται να λύσει τέτοιου είδους κυκλοφοριακά ζητήματα και να υποδεχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χιλιάδες των επισκεπτών που δεδομένα θα την επισκεφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και αρχές του φθινοπώρου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές είναι προχωρημένες οι διαδικασίες από την Δημοτική αρχή Πρέβεζας για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης που θα εξυπηρετήσουν μεγάλο όγκο των επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο στην Πρέβεζα.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν επαφές και με το στρατό για το στρατόπεδο Σολωμού για να μπορέσει να υποδεχθεί μεγάλο όγκο οχημάτων από την πλευρά της Λεωφόρου Ειρήνης. Σε κάθε περίπτωση η Πρέβεζα οφείλει αρχικά να αντιμετωπίσει προσωρινά τα ζητήματα που θα προκύψουν σε κυκλοφοριακό επίπεδο και μακροπρόθεσμα να έχει έτοιμες και μόνιμες λύσεις.

Ασφαλώς και έτσι όπως είναι δομημένη η πόλη της Πρέβεζας δεν είναι εύκολα ζητήματα, αφού τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία διάνοιξη δρόμου. Η πιο… πρόσφατη ήταν επί δημαρχίας Μιλτιάδη Κλάπα, αυτή που ενώνει την Λεωφόρο Ειρήνης και έδωσε κυκλοφοριακό διέξοδο προς την πάροδο Δημητρίου Κρόκου στη Νεάπολη (Καμαρνιώτικα).

Η Πρέβεζα λοιπόν πλημμύρισε κόσμο το Πάσχα, καλείται όμως να λύσει κυκλοφοριακά ζητήματα ενόψει καλοκαιριού.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα