Κυριακή, 16/06/2024 | 13:08

Τομεακή επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση καλεί τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα

60 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/05/2024, 9:19 πμ | 0 σχόλια

 

Ραβασάκια – πρόκληση

 

Πρόκληση για τον λαό που υποφέρει από την ακρίβεια είναι η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν, με την οποία ζητάει παρεμβάσεις για να περιοριστεί η …ασυδοσία των πολυεθνικών!
Με τέτοιες αστειότητες προσπαθεί να κρύψει ότι υπεύθυνη για τις τιμές – φωτιά στο ράφι είναι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η ίδια η λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς για τα κέρδη των ομίλων, που η ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα φυλάνε ως κόρη οφθαλμού.
Η κυβέρνηση καλεί τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα και απορρίπτει ασυζητητί τα μέτρα που διεκδικούν τα σωματεία και στηρίζει το ΚΚΕ, για αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση του ΦΠΑ, μη τυχόν και …στάξει η ουρά της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της «δημοσιονομικής σταθερότητας», που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ.
Μια ματιά στις αιτίες της ακρίβειας και στο τι κρύβεται πίσω από αυτή, είναι αποκαλυπτική για το μέγεθος της κοροϊδίας που χώρεσε στην επιστολή Μητσοτάκη προς την Κομισιόν. Τι προκαλεί λοιπόν την ακρίβεια;
Οι σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των εμπορευμάτων, ο λεγόμενος «πληθωρισμός». Που με τη σειρά του οφείλεται σε μια σειρά από αιτίες όπως:
Η κυριαρχία μονοπωλιακών ομίλων στην πώληση τροφίμων και σε κλάδους της εγχώριας και διεθνούς οικονομίας, που πιέζει τις τιμές προς τα πάνω και εξασφαλίζει γιγαντιαία κέρδη σε όλη την ΕΕ.
Η λεγόμενη «επεκτατική» πολιτική της ΕΕ, το ζεστό χρήμα δηλαδή που δόθηκε για τη στήριξη των ομίλων με αφορμή την πανδημία και την οικονομική κρίση, εκτινάσσοντας τον πληθωρισμό.
Η πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση» (αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, εισαγόμενο LNG, χρηματιστήριο Ενέργειας), που αύξησε τις τιμές, οδηγώντας σε ενεργειακή ακρίβεια και φτώχεια τους λαούς της ΕΕ.
Το εμπάργκο στη ρωσική Ενέργεια μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αντιπαράθεση ΕΕ – ΝΑΤΟ – Ρωσίας, που σε συνδυασμό με τις ακριβότερες εισαγωγές οδήγησαν σε νέο γύρο αύξησης της τιμής της.
Το εμπάργκο και η πανάκριβη Ενέργεια έχουν εκτινάξει επίσης τις διεθνείς τιμές των λιπασμάτων (διπλασιασμός της τιμής σε σχέση με το 2020), που αποτελούν μεγάλο κομμάτι του αγροτικού κόστους, συμπαρασύροντας τις τιμές του γάλακτος και του κρέατος.
Σε τι άλλο οφείλεται η ακρίβεια;
Στους δυσβάσταχτους φόρους και στα χαράτσια, που φορτώνει το κράτος στον λαό στη βάση των δεσμεύσεων της ΕΕ. Όση …αλληλογραφία κι αν ανταλλάξουν επομένως κυβέρνηση και Κομισιόν, δεν πρόκειται να αλλάξει στο ελάχιστο το γεγονός ότι:
Για να πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους του «Συμφώνου Σταθερότητας», το κράτος επιβάλλει πολύ υψηλή έμμεση φορολογία, εκτοξεύοντας κι άλλο τις τιμές στο ράφι, στην αντλία, παντού.
Φέτος τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν 6,2 δισ. περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι, στο όνομα των ληστρικών «πρωτογενών πλεονασμάτων». Ήδη το πρώτο τετράμηνο η κλοπή ξεπέρασε τα 3,2 δισ. ευρώ.
Η «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», που «στεγνώνει» χιλιάδες βιοπαλαιστές ελευθεροεπαγγελματίες, βρίσκεται ανάμεσα στις «συστάσεις» της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και άλλων.
Μια σειρά «πράσινα» χαράτσια έρχονται να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τον …γκρεμό που χωρίζει το λαϊκό εισόδημα από τις τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ.
Όλοι αυτοί οι φόροι «κάθονται» πάνω σε ένα ρημαγμένο λαϊκό εισόδημα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα ο μέσος μισθός παραμένει μικρότερος κατά 15% σε σχέση με το 2011.
Για τους χαμηλούς μισθούς ευθύνεται η άγρια ζούγκλα της αγοράς εργασίας, που διαμορφώνεται και με Οδηγίες της ΕΕ.
Ευθύνονται νόμοι όπως αυτός των Βρούτση – Αχτσιόγλου, που έχει τη μνημονιακή σφραγίδα της ΕΕ και «κόβει – ράβει» τον κατώτατο μισθό στα μέτρα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της οικονομίας.
Επιβεβαιώνεται επομένως ότι η ακρίβεια δεν είναι ούτε φυσικό φαινόμενο, ούτε αποτέλεσμα κάποιας «ιδεοληψίας» ή λαθεμένων διαχειριστικών επιλογών της μίας ή της άλλης κυβέρνησης. Πάει πακέτο με την αντιλαϊκή στρατηγική ΕΕ – κυβερνήσεων και είναι η άλλη όψη των κερδών που βγάζουν με τη σέσουλα οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Γι’ αυτό είναι εμπαιγμός ο χαρτοπόλεμος με την Κομισιόν και οι fake αγριάδες στα μονοπώλια των τροφίμων. Τα «ραβασάκια» της κυβέρνησης επιστρέφονται! Στους δρόμους του αγώνα, για αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση του ΦΠΑ, να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός.
Αλλά και στην κάλπη των ευρωεκλογών, με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της άθλιας πολιτικής του κέρδους, που στηρίζουν όλα τα κόμματα και καταδικάζει τον λαό να ζει με τον εφιάλτη της ακρίβειας.
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
22/5/24

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα