Σάββατο, 27/07/2024 | 04:18

Περιοδεία του Υφυπουργού Υγείας σε Δομές του Ν. Πρέβεζας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πρέβεζας Σπύρο Κυριάκη

166 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/05/2024, 1:24 μμ | 0 σχόλια

Κατά τη χθεσινή ημέρα, είχα την τιμή να συνοδεύσω το κλιμάκιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημ. Βαρτζόπουλο, σε μία σειρά επισκέψεων, κυρίως σε δομές υγείας του νομού μας, στις οποίες μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε από κοντά με τους ανθρώπους που εργάζονται και δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα, στον ευαίσθητο αυτό κλάδο.

Έτσι, επισκεφθήκαμε τα Κέντρα Υγείας της Πάργας, του Καναλακίου και του Θεσπρωτικού, όπου συνομιλήσαμε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και με τους υπεύθυνους των δομών αυτών, για τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, σε επίπεδο στελέχωσης και υποδομών. Επισημάνθηκε η  ζωτικής σημασίας συμπερίληψη των συγκεκριμένων Κέντρων Υγείας στην επίσημη πρόταση του Υπουργείου Υγείας προς το ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό την ένταξή τους σε πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης και την  πραγματοποίηση παρεμβάσεων, για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού τους, μέσω της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του Ταμείου Ανάκαμψης (Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, RRF). Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού τους, μέσω των πολιτικών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Επιπλέον, επισκεφθήκαμε το Πολυδύναμο Κέντρο ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας και τον Ξενώνα Ψυχαργώ στην Πρέβεζα, μονάδες οι οποίες παρέχουν ουσιαστικό έργο στον χώρο των εν γένει εξαρτήσεων και της ψυχικής υγείας. Αφού ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις των δομών αυτών, ενημερωθήκαμε από το εργαζόμενο προσωπικό για τις υπηρεσίες που παρέχουν, στους τομείς της φροντίδας και της πρόληψης, καθώς και για τα καθημερινά θέματα που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον. Άκρως ενδιαφέρουσα ωστόσο, ήταν και η συζήτηση με τους νοσηλευόμενους του Ξενώνα Ψυχαργώ, με την οποία έγινε αντιληπτή η ουσιαστική συνεισφορά της δομής αυτής, στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.   

Ουσιώδεις ήταν επίσης και οι επισκέψεις μας στην πόλη της Πάργας, στο κέντρο του Καναλακίου, στο Κανάλι, στον Λούρο και στο κέντρο του Θεσπρωτικού, όπου συνομιλήσαμε με τους κατοίκους και τους τοπικούς επιχειρηματίες των περιοχών αυτών. Σε κάθε περίπτωση, επισημάνθηκε η σημασία των ευρωεκλογών και της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας, για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της χώρας μας, σε όλους τους κλάδους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, στην προαγωγή των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και στην προώθηση καινοτόμων μεταρρυθμίσεων, στον τομέα της ψυχικής υγείας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα