Σάββατο, 27/07/2024 | 03:49

Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μ. Μάτσα στην Πρέβεζα

329 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/05/2024, 4:02 μμ | 0 σχόλια

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος και η οικογένεια Μάκη Μάτσα, σας προσκαλούν το Σάββατο 18 Μαϊου, στις 18:30 στην πλατεία Οδυσσέα Ανδρούτσου, στην τιμητική εκδήλωση και στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μίνου Σαμουήλ Μάτσα, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής την οποία και φιλοτέχνησε ο διακεκριμένος καλλιτέχνης κ. Πραξιτέλης Τζανουλίνος θα γίνουν σε μια σεμνή τελετή με τη συμμετοχή και της Φιλαρμονικής Πρεβέζης υπό την δ/νση του Αρχιμουσικού κ. Θανάση Μίτζουρα.
Μετά το τέλος των αποκαλυπτηρίων του έργου, θα ακολουθήσει συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας, όπου ο κ. Μίνως Μάτσας, ο βραβευμένος συνθέτης και εγγονός του Μίνου Μάτσα, παρέα με τους έξι εξαιρετικούς συνεργάτες του μουσικούς και τους δυο πολύ ταλαντούχους ερμηνευτές, τον κ. Κώστα Τριανταφυλλίδη και την κα Δήμητρα Μωραΐτη, θα ερμηνεύσουν κάποια από τα έργα του παππού του, κλείνοντας έτσι με τον πιο μαγικό τρόπο αυτή τη τιμητική μέρα.
Ο Μίνως Μάτσας γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1903. ΄Ήταν το τέταρτο και τελευταίο παιδί του Σαμουήλ Μάτσα και της Σταμούλας που φέρονται εγκατεστημένοι στην Πρέβεζα, τουλάχιστον από τις αρχές του 18ου αιώνα.
Ο Μίνως Μάτσας ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος νέος από τις πολυπολιτισμικές πόλεις της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων που από την Φιλαρμονική της Πρεβέζης όπου σπούδασε μουσική την δεκαετία του ’30, κατόρθωσε να βρεθεί στην κορυφή της δισκογραφίας των Ελλήνων.
Σήμερα αποτιμώντας, έστω και καθυστερημένα, το έργο του, διαπιστώνουμε ότι στο θέμα των επιλογών και των αποφάσεών του, μέσα σ’ ένα δύσκολο κοινωνικά και οικονομικά πλαίσιο, με τρόπο αντικειμενικό και γαλήνιο άνοιξε το δρόμο και έδωσε τη δυνατότητα έκφρασης στα σημαντικότερα πρόσωπα- σύμβολα σήμερα- του μουσικού πολιτισμού στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα