Σάββατο, 27/07/2024 | 03:55

Παρουσίαση Προγραμμάτων και Δράσεων του 4ου γυμνασίου Πρέβεζας

96 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/05/2024, 1:47 μμ | 0 σχόλια

Στην κατάμεστη αίθουσα των εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Πρεβεζας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 και ώρα 10.30 η ετήσια εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων και δράσεων   των μαθητών και των τριών τάξεων κατά το σχολικό έτος 2023-24 ενώπιον μαθητών , εκπαιδευτικών , γονέων και εκπροσώπων της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , κα Φανή Μπισκανάκη , ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πρέβεζας για θέματα εκπαίδευσης και Πολιτισμού  κος  Λεωνίδας Αργυρός, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Πρέβεζας, Δημοτικός Σύμβουλος, κος Χαράλαμπος  Κακιούζης , ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας  αρμόδιος για θέματα  σχολικών μονάδων του Δήμου Πρέβεζας, κος  Σπυρίδων Μαντούσης και  τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου .  Ιδιαίτερη τιμή και χαρά αποτέλεσε για όλους τους παρευρισκόμενους η παρουσία και η συμμετοχή του Προέδρου και της Γραμματέως του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου , κου και κας Θεοδωρίδου  , που ταξίδεψαν από την Αθήνα αποκλειστικά  για να παραστούν στην εκδήλωση μας . 

Τα προγράμματα είχαν ποικίλες θεματικές σχετικές με Περιβάλλον, Πολιτισμό , Θέατρο , Μουσική ,  Αγωγή Υγείας, Αγωγή Σταδιοδρομίας, Ευρωπαϊκές συνεργασίες (eTwinning), συμμετοχή σε Συνέδρια και μαθητικούς Διαγωνισμούς  και άλλες ποικίλες δράσεις . Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα εξής : 

  • « Η Κινηματογραφική Λέσχη του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας» : πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων – Συντονίστρια προγράμματος:  κα  Χρυσούλα Παπαθανασίου, Α’  & Β’  Τάξη . Κατά τη διάρκειά του προβλήθηκαν συνολικά 10 ταινίες μικρού μήκους, που ανήκουν στις κατηγορίες της μυθοπλασίας, του ντοκιμαντέρ και του animation μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας cinedu και της αντίστοιχης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Στόχος του προγράμματος ήταν οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις γύρω από την γλώσσα του κινηματογράφου, όπως π.χ. για το κάδρο, το πλάνο ή τη σκηνή μιας ταινίας, να προβληματιστούν για το ρόλο των κινηματογραφικών κωδίκων, για τις προθέσεις του δημιουργού της και τέλος να απολαύσουν την αισθητική μιας ταινίας με τη ματιά ενός υποψιασμένου θεατή.
  •  «Το εφημεριδάκι – Ψηφιακή εφημερίδα» &–« Έντυπη εφημερίδα»  : Προγράμματα πολιτιστικών θεμάτων με συντονιστές  την : κα  Καλλιόπη Αργυρού και τον κο  Χρήστο  Κουλιάτση, Α’ Τάξη με στόχο τη δημιουργία συμβατικής και ψηφιακής εφημερίδας με ποικίλη θεματολογία . 
  •  « Η ζωή μας κύκλους κάνει»: Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με συντονίστρια προγράμματος: κα  Θάλεια Βαγγέλη, Β’ Τάξη . Η κυκλική οικονομία είναι ένα καινοτόμο οικονομικό μοντέλο που προωθεί τη βιωσιμότητα μέσω της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της μείωσης αποβλήτων.Με την υιοθέτηση πρακτικών όπως ο οικολογικός σχεδιασμός, η ανακύκλωση και η επισκευή, οι επιχειρήσεις και οι κοινωνίες μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου και ανθεκτικού μέλλοντος, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την αποδοτικότητα των πόρων.
  •  « Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης ¨εις την πόλιν¨»: Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με  συντονίστρια την κα  Αγγελική Ευαγγέλου, Β’ Τάξη . Το πρόγραμμα «Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης εις την πόλιν» στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω στο μείζον θέμα της προστασίας του πλανήτη μας και στην κατανόηση της έννοιας του «ενεργού πολίτη», ώστε μελλοντικά να συμβάλει στην αναθεώρηση του τρόπου ζωής για την ευημερία όλης της ανθρωπότητας, όπως ορίζεται στην Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ.
  • E – twinning «From A.I. to A+» με συντονίστρια προγράμματος την   κα Βαρβάρα Ζαντραβέλη. Ευρωπαϊκό συνεργατικό έργο με συνεργαζόμενες χώρες την Ελλάδα, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία και την Ισπανία. Έχει ως θεματολογία την Εισαγωγή και χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης εργαζόμενοι με διάφορες κοινές θεματικές.
  • «Εξαρτήσεις και Εφηβεία»: Πρόγραμμα αγωγής υγείας με  συντονίστρια την  κα Ναυσικά Πούλια. Στις δράσεις του προγράμματος συμμετείχε μια μικτή ομάδα 15 μαθητών των τμημάτων Γ1, Γ2 και Γ3 του σχολείου μας με  στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τη χρήση τους κατά την εφηβεία.
  • « Κάτω από τις ομπρέλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου»: Πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων με συντονίστρια την  κα  Χριστίνα Κακοσίμου. Πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο τη  ζωή και το έργο του γνωστού γλύπτη και ζωγράφου Γ. Ζογγολόπουλου. Οι μαθητές πραγματοποίησαν ψηφιακές εργασίες  κάνοντας επεξεργασία των γλυπτών του καλλιτέχνη και ασχολήθηκαν με τη συγγραφή και εικονογράφηση ενός παραμυθιού χρησιμοποιώντας σαν έμπνευση το γνωστό γλυπτό έργο «Ομπρέλες». Το πρόγραμμα εκπονήθηκε με 28 μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και Γ3 του σχολείου . Σημειωτέον ότι βοηθητικά εργάστηκαν και άλλα παιδιά της ίδιας τάξης.
  •  «Διερεύνησε – σχεδίασε – δράσε για τη σταδιοδρομία σου»: Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας  με  συντονίστρια την κα  Αικατερίνη Στάθη. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε με 25 μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Γ3 του σχολείου μας που ασχολήθηκαν με έρευνα για το τι ακολουθεί μετά το Γυμνάσιο , συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, κάλεσαν και συνομίλησαν με διαφορετικούς επαγγελματίες , πραγματοποίησαν επισκέψεις μελέτης , σκιαγραφώντας το μέλλον . 

Ακολούθησε απονομή βεβαιώσεων της συμμετοχής των μαθητών σε προγράμματα και διαγωνισμούς , τις οποίες επέδωσαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας. Δώρα επίσης επιδόθηκαν από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου και τέλος αποχαιρετήσαμε τους  μαθητές μας της Γ΄ και ο Σύλλογος τους μοίρασε αναμνηστικά δωράκια , ευχόμενοι όλοι να ‘ κυνηγήσουν τα όνειρα τους’   και στην επόμενη βαθμίδα της εκπαίδευσης . 

Επίσης διατέθηκαν τα προϊόντα του προγράμματος της κυκλικής οικονομίας , τα σαπούνια με την επωνυμία ‘SAPELIA ‘ στους καλεσμένους μας . 

Αυτή η  όμορφη γιορτή της εκπαίδευσης πλαισιώθηκε με τραγούδια από την ορχήστρα και τη χορωδία μας με τη άοκνη καθοδήγηση της μουσικού μας της  Βαγγέλη . 

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και συγχαίρουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν .  

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα