Παρασκευή, 26/07/2024 | 22:46

Μη μου μιλάς για καλοκαίρια… -Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο!

175 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/05/2024, 9:14 μμ | 0 σχόλια

Είναι η εποχή που δε σε αφήνει σε ησυχία. Βιάζεσαι μερικές φορές να έρθει, αλλά το ίδιο ίσως και περισσότερο βιάζεται και το ίδιο το καλοκαίρι.

Ξυπνάς μια ωραία πρωία και είναι καλοκαίρι και οι σκέψεις αρχίζουν εκείνο το ατέλειωτο ταξίδι, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Αρκεί να βρίσκεσαι εκεί που σκάει το κύμα, αρκεί η μυρωδιά του ιωδίου να σε οδηγεί και όλα τα καλά θα προκύψουν στην πορεία σου, παρότι δεν τα είχες προγραμματίσει καν. Το καλοκαίρι μου αρέσει πιο πολύ από όλες τις εποχές γιατί γνωρίζω τη μοναδική του αξία.

Υπήρχαν και καλοκαίρια που η ζωή τα έφερε έτσι που με έπιασε ένα ψυχοπλάκωμα όταν τέλειωναν, γιατί δεν είχα προλάβει. Ο χρόνος θα συνεχίζει να τρέχει με απίστευτη ταχύτητα και καλοκαίρια έρχονται και αγαπημένα μας πρόσωπα όχι απώς δεν είναι κοντά μας, αλλά δεν είναι καν… αλλού κι αυτό είναι ένα σφίξιμο στην ψυχή.

“Έχουμε ζήσει 7 ζωές και συνεχίζουμε” λέει γνωστός τροβαδούρος της αγάπης (παλιά έκανε και καντάδες σε συγκεκριμένο σπίτι στην Πρέβεζα), τώρα εργάζεται νυσχθημερόν και μάλιστα σκληρά.

Που να τον βρω να πιούμε εκείνη την παγωμένη μπύρα στον ΕΝ ΠΛΩ, που κι αυτός δεν έχει χρόνο και το ΕΝ ΠΛΩ δεν υπάρχει και πάνε 12 χρόνια που έχω κόψει το αλκοόλ.

Δεν τον κρύβω ότι τα καλοκαίρια καμια δεκαριά που με έχουν σημαδέψει, τα περισσότερα από αυτά, τα είχα συνδέσει στο μυαλό μου με θηλυκά που ήταν στη ζωή μου και την έκαναν πιο όμορφη.

Πάει κι αυτό … Πατριώτη, πλέον θέλω να ζω το παρών και να οραματίζομαι το μέλλον. Μη μου μιλάς για καλοκαίρια για ακρογιαλιές και αστέρια, η ζωή είναι ωραία, αρκεί να ξέρεις να τη ζεις.

Η ζωή είναι λίγη και λήγει και δεν σας κρύβω ότι αυτό είναι ένα πράγμα που με κάνει να μη θέλω να μεγαλώσω ποτέ και βρίσκω πάντα την ευκαιρία, για τρέλες, για παρέες που θα δούμε μαζί αλλιώτικα τον κόσμο.

Από τα θετικά, το ότι έχουμε απαλλαγεί και για να ακριβολογώ έχουμε σωθεί από τα… λάθη μας, από τα… πάθη μας, λίγο δύσκολο!

Καλό μήνα και καλό Καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο!

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα