Δευτέρα, 17/06/2024 | 15:15

Κώστας Μπάρκας: «Απαράδεκτες και επικίνδυνες για τις ζωές των πολιτών της Πρέβεζας οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου

86 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/05/2024, 1:29 μμ | 0 σχόλια

Απαράδεκτες και επικίνδυνες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μπάρκας. «Οι δηλώσεις που σοκαρισμένος άκουσα από τον κ.Βαρτζόπουλο με άφησαν άφωνο με την κυνικότητα και την αδιαφορία που αντιμετώπισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επιφέρει η κυβέρνησή του την υγεία των πολιτών του δήμου Πάργας και γενικότερα του νομού Πρεβέζης .» 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, ο 

Υφυπουργός αμφισβήτησε τους παρευρισκόμενους που τον ενημέρωσαν ότι επειδή το Κέντρο Υγείας στην Πάργα δεν εφημερεύει μετά τις 3 το μεσημέρι, έχουν χαθεί ζωές πολιτών! 

«Δεν έχει βάση αυτό ως επιχείρημα, είπε, διότι η απόσταση είναι εξαιρετικά μικρή από το Κέντρο Υγείας στο Καναλάκι όπου η εφημερία είναι συνεχής, και η απόσταση της Πάργας είναι μικρότερη της απόστασης ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο”. 

Αντί να δεσμευτεί να βοηθήσει ένα κέντρο υγείας που καλείται εν μέσω καλοκαιριού να εξυπηρετήσει χιλιάδες τουρίστες εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, ο κ. Βαρτζόπουλος πρότεινε τα επείγοντα περιστατικά να κάνουν 28 χλμ για να σωθούν οι ζωές!

Και δεν έμεινε εκεί. 

Όσο αφορά στις δυσκολίες και την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρεβέζης απάντησε ότι τα «προβλήματα που έχει δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα προβλήματα που έχει κάθε Νομαρχιακό Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα. Εδώ έχετε προβλήματα με τους Χειρουργούς, άλλοι έχουν προβλήματα με τους Παθολόγους, άλλοι έχουν προβλήματα με Ψυχιάτρους, με τους Αναισθησιολόγους έχουν σχεδόν όλα, με τους Ακτινολόγους έχουν επίσης σχεδόν όλα».

Εφόσον λοιπόν για τον κ.Βαρτζόπουλο δεν λειτουργεί κανονικά κανένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν καταλαβαίνει γιατί να έχουμε την απαίτηση να λειτουργεί της Πρέβεζας!

Η κυνικότητα και η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα θέματα υγείας στην επαρχία εξανεμίζουν την κάθε ελπίδα για καλυτέρευση και ταυτόχρονα μας εξοργίζουν καθώς βάζουν σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών του νομού Πρέβεζας”, κατέληξε ο κ.Μπάρκας. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα