Τρίτη, 18/06/2024 | 03:48

Κώστας Μπάρκας: «Έγκλημα εις βάρος της αξιοπρέπειας των Αστυνομικών»

118 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2024, 11:44 πμ | 0 σχόλια

Στην κινητοποίηση των συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Μπάρκας. Οι αστυνομικοί εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους στην πρόσφατη μείωση του επιδόματος διανυκτέρευσης των αποσπασθέντων συναδέλφων τους σε τρεις υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με την Π.Ο.ΑΣ.Υ η σχετική τροπολογία κατατέθηκε τη νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας και σε αυτή προβλέπεται μείωση, από 80 σε 30 ευρώ, της αποζημίωσης διανυκτέρευσης των αποσπασθέντων αστυνομικών σε τρεις υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Η ομοσπονδία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, «κάλεσε τους αρμοδίους να μην αποτολμήσουν να διαπράξουν ένα έγκλημα εις βάρος της αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας, αλλά και της εσωτερικής έννομης τάξης του σώματος».

 

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 14/5/2024 το προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ είχε συνάντηση με τον Κώστα Μπάρκα για να τον ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους τα οποία «δεν προωθούνται στη Βουλή προς επίλυση είτε βαλτώνουν στα γραφεία των επιτελικών υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας» όπως είπαν χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μπάρκας δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό τους στα δίκαια αιτήματα τους και έτσι βρέθηκε κοντά τους αποδεικνύοντας και εμπράκτως τα λεγόμεν

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα