Τετάρτη, 29/05/2024 | 18:11

Εσπευσμένη συνάντηση Κώστα Μπάρκα με ΠΟΑΣΥ για την κρίση στην αστυνομία

63 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/05/2024, 9:55 πμ | 0 σχόλια

Εσπευσμένη συνάντηση Κώστα Μπάρκα με ΠΟΑΣΥ για την κρίση στην Αστυνομία

Καίρια και φλέγοντα ζητήματα της ΠΟΑΣΥ που αφορούν στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και την ασφάλεια των πολιτών συζήτησε ο Τομεάρχης της Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστας Μπάρκας στην  πρώτη του συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της. 

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Μαυραγάνης και ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Χαντζόπουλος μοιράστηκαν μαζί του τους έντονους προβληματισμούς τους σχετικά με σοβαρά οικονομικά, θεσμικά και εργασιακά θέματα, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να αγνοεί και παρά τη σοβαρότητά τους να τα διαιωνίζει. «Ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι ένας υπουργός που δεν αρμόζει στο δημοκρατικό τόξο» είπε χαρακτηριστικά ενώ «η κυβέρνηση προβαίνει σε ψέματα και αφηγήματα όπως το ότι στην Αττική υπηρετεί μόλις το 30 % της αστυνομικής δύναμης της χώρας ενώ οι αριθμοί δείχνουν ότι στην πραγματικότητα το ποσοστό ξεπερνά το 50 %!»

Το κερασάκι στην τούρτα της γενικής δυσαρέσκειας της ΠΟΑΣΥ υπήρξε η πρόσφατη περικοπή στα επιδόματα στέγασης των μετακινούμενων αστυνομικών που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά τη Μεγάλη Τετάρτη και έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό της αστυνομίας «πολεμικό αναβρασμό» με την οργισμένη αντίδραση με κινητοποιήσεις πανελλαδικά να μοιάζει μονόδρομος.

Ο κ. Γερακαράκος επέδωσε στον κ. Μπάρκα το υπόμνημα με τα αιτήματα της ΠΟΑΣΥ για νέο μισθολόγιο, επικινδυνότητα εργασίας, αποζημίωση νυχτερινής εργασίας, προσλήψεις αστυνομικών με το αδιάβλητο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, απαλλαγή από πάρεργα, υλικοτεχνικός εξοπλισμός κλπ. 

Ωστόσο, η ουσιαστική λύση είναι η «καθαρή αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός της αστυνομίας, την οποία μπορεί να οργανώσει αποτελεσματικά το ίδιο το επιτελείο της με μια διακομματική επιτροπή», κατέληξε ο κ. Γερακαράκος. 

Ο  Τομεάρχης της Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστας Μπάρκας δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός της ΠΟΑΣΥ και να υπάρξει στενή συνεργασία με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα