Σάββατο, 27/07/2024 | 04:11

Εσπερινό λύκειο Πρέβεζας: Ολοκλήρωση του “CulturalAlchemy:Exploring the Chemistry of  Heritage”

83 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/05/2024, 7:34 πμ | 0 σχόλια

Θέμα: Ολοκλήρωση του eTwinning προγράμματος “CulturalAlchemy:Exploring the Chemistry of  Heritage” του Εσπερινού ΓΕΛ Πρέβεζας με μια εντυπωσιακή παρουσίαση .

Πρέβεζα, 17Μαΐου 2024

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του eTwinning προγράμματος “Cultural Alchemy:Exploring the Chemistry of Heritage”, που συνδύασε την επιστήμη και την πολιτιστική κληρονομιά με σκοπό την αποκάλυψη της κρυμμένης χημείας πίσω από τους πολιτιστικούς θησαυρούς. 

Το e Twinning πρόγραμμα “Cultural Alchemy: Exploring the Chemistry of Heritage” υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2023-2024 με τη συμμετοχή 4 σχολείων, 11 εκπαιδευτικών και 70 μαθητών από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία. 

Μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι μαθητές εξερεύνησαν διάφορες πτυχές της χημείας, όπως η αποκατάσταση ιστορικών αντικειμένων και τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας. Αυτή η συναρπαστική διαδρομή τους επέτρεψε να δουν πώς η τέχνη και η επιστήμη μπορούν να συνδυαστούν, φέρνοντας στη ζωή τις παραδόσεις μας μέσα από το πρίσμα της χημείας.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσιάστηκαν 15 Μαΐου 2024 σε μια ειδική εκδήλωση, όπου οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους και τα ευρήματά τους. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια γιορτή της γνώσης και της καινοτομίας, αναδεικνύοντας την αξία της διεπιστημονικής προσέγγισης στην εκπαίδευση και την πολιτιστική διαχείριση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την αφοσίωσή τους και το πάθος τους για τη μάθηση και την πολιτιστική κληρονομιά. Ευχόμαστε το πρόγραμμα “Cultural Alchemy: Exploring the Chemistry of Heritage” να αποτελέσει έμπνευση για μελλοντικές πρωτοβουλίες που θα συνεχίσουν να γεφυρώνουν την επιστήμη και την τέχνη.

Σχετικά με το eTwinning:

Το eTwinning είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενθαρρύνει τα σχολεία στην Ευρώπη να αναπτύξουν συνεργασίες, αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το πρόγραμμα παρέχει στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές τα απαραίτητα εργαλεία και υπηρεσίες, καθώς και γενικότερη υποστήριξη, για να υλοποιήσουν κοινά projects με σχολεία από άλλες χώρες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα