Σάββατο, 27/07/2024 | 03:24

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Πρέβεζας το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

86 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/05/2024, 1:39 μμ | 0 σχόλια

Στην έγκριση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Πρέβεζας προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή. Αντικείμενο της σύμβασης ήταν η εκπόνηση ενός σύγχρονου, βιώσιμου, λειτουργικού και αποτελεσματικού στρατηγικού Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της “προσβάσιμης αλυσίδας” προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις στα λειτουργικά όρια του Δήμου.
Ως περιοχή παρέμβασης ορίστηκε ο Δήμος Πρέβεζας και συγκεκριμένα οι περιοχές : Πρέβεζα, Νικόπολη, Λούρο, Αγ.Θωμά, Κανάλι, Ζάλογγο, Μαργαρώνα, Μύτικα, Ν.Ωρωπό, Νεοχώρι, Παντοκράτωρα, Ψαθάκι.
Στο πλαίσιο της εκπόνησης του Σχεδίου μελετήθηκαν 62 υπαίθριοι χώροι του Δήμου, 131 δημόσια-δημοτικά κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, 8 χώροι στάθμευσης,4 μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, 32 στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς και 44 σημεία καταφυγής τα οποία και αποτέλεσαν τα σημεία εξέτασης σε σχέση με τo εάν απαιτείται να γίνουν προσβάσιμα (ή/και αν είναι ήδη προσβάσιμα).
Επιπλέον προσδιορίστηκαν 8 συνήθεις διαδρομές πεζή μετακίνησης μεταξύ των σημαντικότερων κοινόχρηστων και κοινωφελών χρήσεων, ενώ σε όλα τα σημεία υποδεικνύονται οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα