Δευτέρα, 17/06/2024 | 14:58

Ανάδοχοι για έργα Αγροτικών Υποδομών σε Πρέβεζα- Άρτα

69 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/05/2024, 1:58 μμ | 0 σχόλια

Τους αναδόχους τριών αρδευτικών έργων, που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Συγκεκριμένα, κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα:

 • «Εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού € 1.510.000, για το οποίο οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η  «MA CON STRUCTION ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»,
 •  «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου Αγ. Γεωργίου Γλυκόριζου – Αγωγοί μεταφοράς νερού από το αντλιοστάσιο του Αγ. Γεωργίου» προϋπολογισμού  € 784.845,81, για το οποίο οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε ο   ΛΑΜΠΡΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ
 •  Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο (ΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ» του έργου  «Αντικατάσταση τμήματος χαλύβδινου αγωγού στο δίκτυο άρδευσης αντλιοστασίου Α4 Πριάλας εγγειοβελτιωτικού έργου Μπόιδα – Μαυρής», προϋπολογισμού € 640.000.   

Επίσης η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για δύο ακόμη έργα τα οποία αφορούν τις αγροτικές υποδομές της Π.Ε. Άρτας και τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας. Πρόκειται για τα εξής: 

 • «Βελτίωση – συντήρηση πεδινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 150.000. Προσωρινός Ανάδοχος. «ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε.
 •  «Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 140.000.. Προσωρινός ανάδοχος ΖΙΩΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Εκτός αυτών ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου με τίτλο «Συνδρομή στον καθαρισμό τάφρων και διωρύγων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 100.000. 

 

Αποστραγγιστικά- αντιπλημμυρικά έργα

 

Η Π.Ε.  έλαβε επίσης αποφάσεις για τα παρακάτω έργα αντιπλημμυρικής προστασίας:

 • «Μελέτη έργων τμηματικής διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα Καρυδά και τάφρου Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 173.307,44 €, η οποία κατακυρώθηκε για υλοποίηση στην «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ «ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ε.Ε. – ΝΙΚ. ΓΟΥΝΑΡΗΣ»»,
 •  «Καθαρισμός – άρση προσχώσεων υδατορεμάτων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 120.000, έργο το οποίο κατακυρώθηκε στην  «Τ.Ε.ΚΑΤ. Ο.Ε. »,

Άλλες αποφάσεις

 

Από την Περιφερειακή Επιτροπή στη σημερινή  συνεδρίαση:

 • Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το  έργο: Οδικό Κύκλωμα Μουργκάνας- Αποκατάσταση ζημιών- οριζόντια σήμανση, προϋπολογισμού € 700.000,00 με οριστικό ανάδοχο την ΑΡΛΕΤΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.
 • Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου:  «Νέες εργασίες συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Άρτας», προϋπολογισμού € 148.000.
 •  Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου:  «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λευκοθέας Δ. Ζίτσας Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 200.000 

Σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων

Με αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής θα συναφθούν Προγραμματικές Συμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση των εξής   έργων:  

 • Με το Δήμο Ζαγορίου για τη «Βελτίωση οδοποιίας της συνδετήριας οδού με επαρχιακή οδό Κάτω Πεδινών – Αρίστης Ζαγορίου», προϋπολογισμού 91.000.  €  
 • Με το Υπ. Πολιτισμού και την Ι. Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για «Μελέτη αποκατάστασης του  Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παραμυθίας», προϋπολογισμού 155.000.
 • Με το Υπ. Πολιτισμού και την Ι. Μητρόπολη Ιωαννίνων για το έργο: «Αποκατάσταση Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ & Γαβριήλ Κατσικά Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.400 €  


Προσφυγή της Περιφέρειας  για την υπόθεση «Λούρου»

 

«Είμαι υποχρεωμένος για την υπόληψή μου, για τους εργαζόμενους και τον ανάδοχο του έργου, τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής του Λούρου να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιβολή προστίμου για τις εργασίες προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα που έγιναν σε τμήμα της κοίτης του ποταμού τον Οκτώβριο του 2022», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εισηγούμενος στην Περιφερειακή Επιτροπή το θέμα της άσκησης ένδικων μέσων στο Διοικητικό  Δικαστήριο. 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι παρεμβάσεις έγιναν για  αντιπλημμυρική προστασία, μετά από προηγηθέν πλημμυρικό φαινόμενο το οποίο είχε προκαλέσει ζημιές σε ιδιοκτησίες, πλημμυρίζοντας   και  τμήμα της Εθνικής οδού, ανέφερε ότι είχαν  γίνει  αιτήματα από κατοίκους και επαγγελματίες,  οι εργασίες  εκτελέστηκαν από ανάδοχο- κάτοικο της περιοχής,   επισημαίνοντας  ότι  αυτές  έγιναν σε περίοδο που   ήταν σε ισχύ  η  «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης». 

Επεσήμανε δε ότι για δύο παρόμοιες υποθέσεις, που εξετάστηκαν μετά από καταγγελίες του Δήμου Δωδώνης,  το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, εξέδωσε διαφορετικές αποφάσεις. Στην μεν περίπτωση του Αχέροντα, κατέγραψε μόνο ως μη σοβαρή παράλειψη,  τη μη ενημέρωση για τις παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη δε περίπτωση του Λούρου κατέληξε σε εντελώς διαφορετική εισήγηση- απόφαση, για επιβολή προστίμου.

 

Η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις για το δυστύχημα στην Αρίστη

 

«Έχει επέμβει ο Εισαγγελέας και δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σήμερα στην Περιφερειακή Επιτροπή για το δυστύχημα που έγινε χθες στο εργοτάξιο κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στην Τοπική Κοινότητα Αρίστης.  

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη λύπη του για την τραγική απώλεια του εργαζόμενου, τον οποίο- όπως είπε- γνώριζε από την εργασία του σε άλλα εργοτάξια της ίδια εταιρίας. «Δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτε, αν έγινε κάτι λανθασμένο, αν έγινε το ο, τιδήποτε θα το δείξουν οι Ειδικοί. Σε κάθε έργο προβλέπονται μέτρα ασφαλείας. Έχω ζητήσει ενημέρωση από την Υπηρεσία για το τι μέτρα απαιτούνταν στο συγκεκριμένο έργο και την αναμένω», πρόσθεσε σε άλλα σημεία της τοποθέτησής του. 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα