Σάββατο, 27/07/2024 | 03:43

Ένωση λογοτεχνών Πρέβεζας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου “Πλατεία Κλαυθμώνος” του συγγραφέα Γιώργου Συμπάρδη

95 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/05/2024, 6:18 μμ | 0 σχόλια

Ανακοίνωση της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας για την παρουσίαση του νέου βιβλίου “Πλατεία Κλαυθμώνος” του συγγραφέα Γιώργου Συμπάρδη

 

Η Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας (Λογοτεχνική Στέγη) προσκαλεί τα μέλη της, τους φίλους της και τους πολίτες της Πρέβεζας, να παρευρεθούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος “Πλατεία Κλαυθμώνος” των εκδόσεων “Μεταίχμιο” του βραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Συμπάρδη (Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2013, Κρατικό Βραβείο και Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το μυθιστόρημά του “Υπόσχεση γάμου”). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. στο  Βιβλιοπωλείο-Καφέ “Σιμούν” στην Πρέβεζα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια και κριτικός λογοτεχνίας Άννα Αφεντουλίδου, ο κριτικός και γραμματολόγος Αλέξης Ζήρας και ο ιατρός και συγγραφέας Σπύρος Μπρίκος. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η φιλόλογος και ποιήτρια Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου με αναγνώσεις επίσης αποσπασμάτων του βιβλίου. Ο συγγραφέας Γιώργος Συμπάρδης θα συνομιλήσει με τον κόσμο της εκδήλωσης, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. 

Η αριστοτεχνική γραφή του Γιώργου Συμπάρδη στο μυθιστόρημά του  “Πλατεία Κλαυθμώνος” εκκινεί από τη σφαίρα του ρεαλισμού μέσα από ιστορίες που καταγράφονται από έναν δεκαεννιάχρονο φοιτητή Νομικής τον πρώτο χρόνο της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, γρήγορα όμως διαπερνά ο γραπτός του λόγος τα βαθύτερα στρώματα του ψυχισμού και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας εύχεται στον συγγραφέα καλόδρομον το νέο του αυτό μυθιστόρημα. 

 

                   Για το ΔΣ της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας,

 

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Θωμάς Νάτσος                                                 Σπύρος Γ. Μπρίκος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα