Τετάρτη, 15/05/2024 | 08:21

Φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Μουσείο Νικόπολης

50 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/04/2024, 12:30 μμ | 0 σχόλια

Tους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης (Α.Μ.Ν) και η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη.
Οι φοιτητές, στο πλαίσιο του μαθήματος “Ανασκαφική – Αρχαιολογία πεδίου στην Ήπειρο”, υπό την συνοδεία της κας Κλεοπάτρας Καθάριου – Επίκουρης Καθηγήτριας του Τομέα Αρχαιολογίας και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενημερώθηκαν για τα μνημεία του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης, τις εργασίες ανάδειξης που πραγματοποιούνται και τις ενέργειες που γίνονται για την ένταξή του χώρου στην UNESCO, ενώ περιηγήθηκαν στις αίθουσες του Μουσείου.
Στην συνέχεια στην αίθουσα πολλαπλών δράσεων του Μουσείου οι φοιτητές παρουσίασαν τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στο νομό Πρέβεζας και συμμετείχαν στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης, της σχεδιασμένης από το Επιγραφικό Μουσείο για το ΑΜΝ δράσης, με τίτλο “Ιστορίες Γραφής: Άνθρωποι, πολιτεύματα, θεσμοί, λατρείες, οικονομία”.
Μετά το Μουσείο οι φοιτητές επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και τα μνημεία που περιγράφονται στους αρχαιολογικούς οδηγούς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα