Δευτέρα, 29/04/2024 | 23:32

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πρέβεζας

88 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/04/2024, 4:21 μμ | 0 σχόλια

Η πρόληψη δεν αποτελεί μία επιλογή για λίγους αλλά το καθήκον που μας ενώνει!

 

Με την agenda που αφορά τόσο την πρόληψη αλλά και όσο και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για την φετινή αντιπυρική περίοδο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πρέβεζας. 

 

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας υπό την προεδρία του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου παρουσία του  αρμόδιου αντιδημάρχου Φώτη Ζέρβα , καθώς και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων με το θέμα υπηρεσιακών παραγόντων και εθελοντών. 

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας Βασίλειος Κορμέντζας, ο διοικητής Π.Υ Πρέβεζας Γεώργιος Γκούμας , εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, του ΔΕΔΔΗΕ, ο Δ/ντής Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου Δήμου Πρέβεζας Ευάγγελος Καζούκας, ο προϊστάμενος Πολ. Προστασίας του Δήμου Δημήτρης Ντόντορος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΠ Παναγιώτης Κίκερης , εκπρόσωπος του Τμ. Πολ. Προστασίας Π.Ε Πρέβεζας, ο πρόεδρος της ΛΕΚ Βασίλης Ράπτης, ο ομαδάρχης Δασοπροστασίας Βίκτωρας Γιαννούλης κλπ. 

 

Ο κ. Γεωργάκος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προετοιμασία που ήδη έχει ξεκινήσει στο Δήμο Πρέβεζας και στις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Η σπουδαιότητα της πρόληψης, του συντονισμού και της διαλειτουργικότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων κρίνεται στην εποχή των συνεπειών της κλιματικής κρίσης ύψιστη για το περιβάλλον και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ιδιοκτησίας. Οι υψηλής σημασίας περιοχές που αποτελούν οι πνεύμονες πρασίνου της περιοχής (αισθητικά δάση Μονολιθίου και Κυανής Ακτής και αντίστοιχα σημεία των Δ.Ε Λούρου και Ζαλόγγου),οι αρχαιολογικοί χώροι , τα πολυσύχναστα σημεία και γενικότερα οι «ευάλωτοι» σε πυρκαγιές χώροι οφείλουν τόσο να προετοιμαστούν όσο και να προστατευτούν. 

 

Ο κ. Γεωργάκος ανέφερε ότι ο Δήμος Πρέβεζας, οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός του βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών, έδωσε έμφαση στην πρόληψη και τον συντονισμό , στην πολύτιμη βοήθεια με πιστοποιημένη τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποδομή των εθελοντών. Επίσης η συμβολή των δημοτών και τους οποίους κάλεσε να γίνουν συμμέτοχοι στην προστασία του περιβάλλοντος με κουλτούρα πρόληψης και αποφεύγοντας τις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να γίνουν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα