Πέμπτη, 02/05/2024 | 04:56

Στο Κανάλι της βουλής φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς-Δημοτική αστυνομία στο Δήμο Πάργας

263 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/04/2024, 9:47 πμ | 0 σχόλια

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη φιλοξενήθηκε στο τηλεοπτικό Κανάλι της βουλής, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς. ο Δήμαρχος Πάργας σε μια σειρά από θεματικές ενότητες και ζητήματα που απασχολούν στην πλειονότητά τους όλοι οι δήμοι της Πάργας, δεν έκρυψε τα λόγια του και έδειξε σίγουρος για τα βήματα που γίνονται από τον Δήμο Πάργας.

Είναι πασίγνωστο ότι από την πολιτεία ο πρώτος βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει φορτωθεί με μια σειρά από αρμοδιότητες, χωρίς ωστόσο αυτές οι αρμοδιότητες να συνοδεύονται και από τους ανάλογους πόρους.

Σε ένα κατεξοχήν τουριστικό Δήμο που παρουσιάζει αυξημένη τουριστική κίνηση για ένα εξάμηνο περίπου τον χρόνο, ο κ. Ζαχαριάς ξεκαθάρισε ότι οι δίμηνες εποχιακές προσλήψεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου Πάργας, για ευνόητους λόγους. Περισσότερος κόσμος σε ένα εξάμηνο και περισσότερα και αυξημένα τα πεδία δράσης για τον Δήμο Πάργας.

Ένα άλλο ζήτημα που στάθηκε ο Δήμαρχος Πάργας ήταν και οι ηλικίες των εργαζομένων, αφού είναι πασιφανές ότι ένας υπάλληλος στην ηλικία των 67 ετών, δεν μπορεί βιολογικά να προσφέρει τις υπηρεσίες που απαιτούνται σε έναν δήμο.

Οι ανάγκες και η καθημερινότητα των Δημοτών Πάργας, οι αναπλάσεις και τα έργα υποδομής που είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής Πάργας , η τουριστική ανάπτυξη και οι νέες επενδύσεις, στην καθαριότητα, την ανακύκλωση, ήταν μερικά από τα ζητήματα που αναφέρθηκε ο κ. Ζαχαριάς.

“Χρειαζόμαστε εργαλεία για να είμαστε πιο άμεσοι και πιο αποτελεσματικοί” υπογράμμισε με νόημα ο Νίκος Ζαχαριάς.

Για τις θεματικές ενότητες της Ενεργειακής αυτονόμησης ο κ. Ζαχαριάς τόνισε ότι ο Δήμος Πάργας έχει πολύ δρόμο ακόμα και στάθηκε στην παραχώρηση έκτασης στον ΤΟΕΒ Αχέροντα για φωτοβολταϊκά και στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολείου.

“Σχεδιασμός της Δημοτικής αρχής Πάργας αποτελεί το να μην αφήνει τίποτα” είπε με ορθότητα, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τον Δήμο Πάργας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τις “Περιπατικές Διαδρομές”.

Δημοτική Αστυνομία αποκτά πλέον και ο Δήμος Πάργας και αναμένεται τρία άτομα αρχικά να στελεχώσουν την υπηρεσία.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια συνέντευξη στην οποία ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς έβγαλε-επιτρέψτε μας τη λέξη-Ασπροπρόσωπους όλους τους Δημότες Πάργας.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα