Δευτέρα, 29/04/2024 | 22:18

Πρέβεζα: Συναυλία χορωδιακών συνόλων των μουσικών σχολείων Πρέβεζας, Πάτρας, Λευκάδας

57 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/04/2024, 10:42 πμ | 0 σχόλια

Το Σάββατο, 13 Απρίλη 2024, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας οργάνωσε την πρώτη συνάντηση χορωδιακών συνόλων των Μουσικών Σχολείων Πρέβεζας, Πάτρας και Λευκάδας. 

Πρώτη εμφανίστηκε η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας υπό τη διεύθυνση της  κας Λουκίας Γκόντζου (στο πιάνο η κα Μαρία Βέγκου) , εν συνεχεία η χορωδία Doremifasolistes του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας υπό τη διεύθυνση της κας Έλενας Δρουκοπούλου (στο πιάνο η κα Αλμπένα Πενκόβα), και τέλος το Σύνολο Χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας υπό τη διεύθυνση της κας Ανέλιας Στεφάνοβα (στο πιάνο και στα μπόγκος η κα Νεκταρία Δελβινιώτη).

Το ρεπερτόριο των χορωδιών περιελάμβανε έργα  παραδοσιακά, έντεχνα και σύγχρονα, ελληνικά και ξένα, a cappella  και με συνοδεία οργάνων. 

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και το κοινό καταχειροκρότησε τις εξαιρετικές ερμηνείες των νεαρών χορωδών. Οι μαθητές και μαθήτριες – χορωδοί βίωσαν μια σπουδαία καλλιτεχνική εμπειρία, διεύρυναν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην χορωδιακή μουσική και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με μαθητές άλλων σχολείων.

Ως Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και ευχόμαστε να καθιερωθούν τέτοιου είδους μουσικές συναντήσεις και συμπράξεις των μουσικών σχολείων της περιοχής μας και ευρύτερα.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο για την παραχώρηση της αίθουσας, τον κο Αλέξανδρο Λαϊνά και τους μαθητές μας Χρήστο και Αλκίνοο Κορωναίο και Χαράλαμπο Καλαμπόγια για την μεταφορά του πιάνου, την εκπ/κό κα Αλεξάνδρα Γκικοπούλου για την βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση της εκδήλωσης, την υποδιευθύντρια κα Ελένη Αργυρού για την παρουσίαση και τους γονείς των παιδιών της χορωδίας του σχολείου μας για τον πλούσιο μπουφέ που προσέφεραν στους/στις συμμετέχοντες/ουσες.

 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα