Δευτέρα, 29/04/2024 | 20:41

Πρέβεζα: Στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής Δ’ Νηστειών

60 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/04/2024, 10:28 πμ | 0 σχόλια
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε την Κυριακή ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής Δ’ Νηστειών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο αρχιμ. Βαρθολομαίος Καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους. Ο ομιλητής ανέφερε ότι η περίοδος αυτή είναι ένας αγώνας για την καλλιέργεια των αρετών που πρέπει να συνδυάζεται με την ορθή πίστη γιατί από μόνη της η άσκηση δεν σώζει.
Ο προσκεκλημένος μίλησε για την κατάσταση στη σημερινή εποχή επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι έχουμε ιεραρχήσει λάθος τη ζωή μας. “Δώσαμε προτεραιότητα σε δευτερεύοντα πράγματα” ανέφερε μεταξύ άλλων κάνοντας λόγο για τεχνολογική σκλαβιά στην οποία μας έχει οδηγήσει η τεχνολογία κάνοντας τον νέο να γίνεται αντικοινωνικός και εχθρικός.
Σχετικά με την οικογένεια ο αρχιμ. Βαρθολομαίος εκτίμησε ότι η οικογένεια βάλλεται από το άγχος και τον εγωισμό μεταξύ των ζευγαριών, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι η δύναμη της αγάπης συμπληρώνει τα κενά, ζωντανεύει,γαληνεύει, μαλακώνει δίνει νόημα στη ζωή και ομορφαίνει τον κόσμο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα