Δευτέρα, 29/04/2024 | 21:16

Πρέβεζα: Κάλεσμα της συνέλευσης συντονισμού εργαζόμενων -ανέργων στην Απεργία

36 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/04/2024, 10:10 μμ | 0 σχόλια

17 Απρίλη Τετάρτη: Απεργούμε απέναντι 

σε κυβέρνηση-κεφάλαιο- εργοδοσία

Χρειάζεται μάχη για ζωή, δουλειά και  αξιοπρέπεια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 πμ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ  

Στην Ελλάδα του «Εθνικού σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0», λεφτά υπάρχουν μόνο στα ταμεία των επιχειρήσεων. Κυβέρνηση και σύσσωμο το αστικό μπλόκ μας μιλάνε για την Ελλάδα της ανάπτυξης, ενώ εμείς βιώνουμε την Ελλάδα του πληθωρισμού και της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, στους λογαριασμούς, στα ενοίκια και σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ τάζει αύξηση 50€! (μικτά) στον κατώτατο μισθό, κοροϊδεύει τους εργαζόμενους/ες με το υποτιθέμενο ξεπάγωμα των τριετιών που αποδεικνύεται ψέμα και επικοινωνιακό τρικ και συνεχίζει να αφήνει άθικτα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο διάλυσης και κατάργησης του δημοσίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης με τον πρόσφατο νόμο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Εμπορευματοποιεί πλήρως την Υγεία και νομοθετεί το νόμιμο- κρατικό φακελάκι και το «όποιος πληρώνει – χειρουργείται». Στα απογευματινά χειρουργεία το κόστος θα κυμαίνεται από 200-2000 €, τη στιγμή που το 30% των χειρουργικών τραπεζιών και δεκάδες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σειρήνες πολέμου ηχούν παντού. Η χώρα έχει πρωταγωνιστική συμμετοχή στα σχέδια του ΝΑΤΟ, συνεργάζεται με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, έχει εμπλοκή στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ και στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία. 

Οι μισθοί μας δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας. Οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη! Οι αυξήσεις μισθών-κοροϊδία δεν καλύπτουν τις μειώσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας. 

Σήμερα είναι αναγκαίο εργαζόμενοι, φοιτητές, αγρότες να ενώσουμε τις φωνές και τους αγώνες μας στην κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που ρημάζει τις ζωές μας.

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, παρά την οργανωμένη υπονόμευση του συντονισμού τους, με τους  φοιτητές που αγωνίζονταν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και τους αγρότες που ήταν στο δρόμο μέχρι τέλη Φλεβάρη έδειξαν ότι υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης όρων για την ανατροπή της πολιτικής τους με αγώνες.

Ένας αγώνας που θα έχει στις σημαίες τους πολιτικούς στόχους (άμεση ρήξη με την ΕΕ, άμεση διαγραφή του χρέους, άμεσο πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων) και τα αιτήματα διεκδίκησης των αναγκών μας σε εργασία, εκπαίδευση, ελευθερίες, ενάντια στα πόλεμο, για την ειρήνη και φιλία των λαών. Αγώνας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή ΣΣΕ στους κλάδους-χώρους εργασίας και δεν θα μένει μόνο σε συμβολικές κινητοποιήσεις για να «βγουν συμπεράσματα στην κάλπη των ευρωεκλογών».

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) που κυριαρχεί στις ομοσπονδίες και σε συνδικάτα, έχει πάρει θέση ενάντια σε αυτή τη λογική οργάνωσης του εργατικού κινήματος. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι εταίρος των κυβερνήσεων και των εργοδοτικών ενώσεων. Στην ΑΔΕΔΥ έφτασαν στο σημείο να καταψηφίζουν ακόμα και την απεργία στις 17 Απρίλη όπως έκαναν στην απεργία στις 28/2 οι αντίστοιχες παρατάξεις στη ΓΣΕΕ! Όμως και το σχέδιο αγώνων χαμηλής έντασης και υποταγής των στόχων πάλης στον αρνητικό συσχετισμό (π.χ. η θέση για τον κατώτατο μισθό και για τις κλαδικές ΣΣΕ ) όπως κάνει η ηγεσία του ΠΑΜΕ αναδεικνύουν επιτακτικά την ανάγκη συγκρότησης ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα του εργατικού κινήματος.

 

Ως «Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας» καλούμε στην απεργία στις 17 Απρίλη. Να δυναμώσει το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα.

 

Αγωνιζόμαστε για :

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά. 1000 ευρώ καθαρά κατώτατος μισθός για τον ανειδίκευτο εργατοϋπάλληλο ως βάση για τη διαμόρφωση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας προς τα πάνω.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις παντού!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. 6ωρο – 5νθήμερο – 30ωρο. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και  προϋποθέσεις
  • Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσια δωρεάν Υγεία, Συγκοινωνίες, Υποδομές. Όχι στα χρηματιστήρια ενέργειας και τροφίμων. Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, τρόφιμα, νερό φτηνά και προσιτά για το λαό.
  • Να καταργηθεί ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
  • Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Όχι στον εκφυλισμό των διαδικασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα
  • Δημόσιο πρόγραμμα εργατικής και λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων σε βάρος λαϊκών στρωμάτων. Καμία εκδίωξη για τα airbnb, διατίμηση και έλεγχος στις αυξήσεις των ενοικίων.
  • Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους σε Ουκρανία, Παλαιστίνη, Μ. Ανατολή. Λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα