Δευτέρα, 29/04/2024 | 23:11

Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Αστυνομική Βία και Ψυχικό Τραύμα” στην Πρέβεζα

73 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/04/2024, 9:27 πμ | 0 σχόλια
Την προβολή του ντοκιμαντέρ “Αστυνομική Βία και Ψυχικό Τραύμα” πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στη Δημοτική Πινακοθήκη “Γιάννης Μόραλης” στην Πρέβεζα, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη.
Το ντοκιμαντέρ αποτύπωνε ιστορίες ατόμων που είτε βίωσαν τα ίδια ή μέλη της οικογένειάς τους αστυνομική βία, ενώ ακολούθησε συζήτηση με παρόντες τον Μάριο Λώλο, φωτορεπόρτερ ο οποίος υπέστη σοβαρό χτύπημα από αστυνομικό των ΜΑΤ το 2012 τη στιγμή που κάλυπτε διαδήλωση και τον Γιάννη Μάγγο, πατέρας του 27χρονου φοιτητή Βασίλη Μάγγου, που έχασε τη ζωή του στο σπίτι του ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στο Βόλο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της καύσης των σκουπιδιών.
Οι δυο τους αποτύπωσαν τα γεγονότα που βίωσαν, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Έφη Λιαροκάπη, η οποία τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθούν κι άλλες αντίστοιχες δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας .
Η σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ ανήκει στον Βαγγέλη Παναγιωτακόπουλο, ενώ η έρευνα και οι συνεντεύξεις στη Χρύσα Λύκου η οποία και χαιρέτησε με μήνυμά της την εκδήλωση.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα