Τρίτη, 30/04/2024 | 20:03

Θανάσης Καββαδάς: Με συνεργασία θα φέρουμε αποτελέσματα-Επίσκεψη στην Κέρκυρα

338 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/04/2024, 5:14 μμ | 0 σχόλια

 

Θανάσης Καββαδάς: «Με συνεργασία θα φέρουμε αποτελέσματα: ενημέρωσα πλήρως το Υπουργείο Ναυτιλίας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τις ανάγκες των νησιών της Λευκάδας» – Επίσκεψη του Βουλευτή στην Κέρκυρα

 

Στην Κέρκυρα βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Περιφρειάρχη Ιονίων Νήσων, κ.Ιωάννη Τρεπεκλή, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη εργασίας ενόψει της επίσκεψης του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.Μανώλη Κουτουλάκη. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι Βουλευτές Νέας Δημοκρατίας των Επτανήσων, Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι από τα Ιόνια Νησιά, ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν την ανάπτυξη των νησιών και έργα που δρομολογούνται ή υλοποιούνται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε αρχικά στην ανάγκη υλοποίησης των έργων για τη διάβρωση των ακτών στον Άγιο Ιωάννη Λευκάδας, τονίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί κάποια από τις υφιστάμενες μελέτες. Ζήτησε ακόμη άμεση εκπόνηση των μελετών από την Περιφέρεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα 1.100.000 ευρώ που υπάρχουν διαθέσιμα στην Περιφέρεια από το 2015 για απαραίτητες εργασίες στα λιμάνια του Καλάμου και του Καστού. Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στη Βασιλική, ένα έργο που παραμένει ημιτελές επί 10 χρόνια. 

Απευθυνόμενος ιδίως στον Υφυπουργό κ.Παππά, ο Βουλευτής έθεσε εκ νέου 3 θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας, και συγκεκριμένα:

  1. Τη διάθεση ενός περιπολικού σκάφους με υγειονομικό εξοπλισμό (πλωτό ασθενοφόρο) το οποίο θα εξυπηρετεί και τα 4 νησιά της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας,
  2. Την ενίσχυση του Λιμεναρχείου Λευκάδας με επιπλέον προσωπικό και
  3. Την πρόβλεψη ύπαρξης πλοίου αντικατάστασης στην επόμενη σύμβαση που θα συναφθεί για τα δρομολόγια που εξυπηρετούν τον Κάλαμο και τον Καστό, σε περίπτωση που το πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή δεν είναι διαθέσιμο. 

Τέλος, με την ευκαιρία της συμμετοχής στη σύσκεψη του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέα Φλώρου, ο Βουλευτής επανέλαβε το αίτημα για λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ανέγερση των φοιτητικών εστιών Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου. Από την πλευρά του ο Πρύτανης εξήρε  την στενή συνεργασία του με τον κ. Καββαδά και επαναβεβαίωσε την πάγια στήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου για την παραμονή της Λευκάδας στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Τέλος, ο Βουλευτής είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, κ.Τρεπεκλή, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Αντώνη Δουβίτσα, και το Δήμαρχο, κ. Βεργίνη, προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα τα προβλήματα της Λευκάδας. 

Σχετικά με την επίσκεψή του στην Κέρκυρα και τη συμμετοχή του στη σύσκεψη, ο κ. Καββαδάς ανέφερε:

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των «Περιφερειακών Διαλόγων», οι οποίοι έχουν στόχο να φέρουν το Υπουργείο κοντά στις τοπικές ανάγκες, τις προτεραιότητες και τα προβλήματα κάθε περιφέρειας. Θεωρώ ότι είναι μία πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία που συντελεί στη συντονισμένη προσπάθεια Κυβέρνησης, Βουλευτών και Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα έργα που έχουν ανάγκη τα νησιά μας. 

Από την πλευρά μου είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω ζητήματα που αφορούν τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας όσο και την Περιφέρεια, είχαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και πιστεύω ότι θα φέρουμε και αποτέλεσμα. Θέλω να συγχαρώ τον Υφυπουργό, κ. Παππά, και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Κουτουλάκη, για αυτήν την πολύ θετική πρωτοβουλία του Υπουργείου, και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει απτή συνέχεια με την υλοποίηση των έργων που χρειάζεται η Λευκάδα, το Μεγανήσι, ο Κάλαμος και ο Καστός».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα