Δευτέρα, 29/04/2024 | 21:14

Ενημέρωση Πρόεδρων Κοινοτήτων και Τοπικό Συντονιστικό από την Πολιτική Προστασία Δήμου Πάργας

303 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/04/2024, 5:59 μμ | 0 σχόλια
Ολοκληρώθηκε το πρώτο Τοπικό Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας και η ενημέρωση των Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Πάργας εν’ όψη της νέας αντιπυρικής περιόδου που διοργάνωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας. Στόχος των συναντήσεων είναι η ενημέρωση και ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων για την πρόληψή των κινδύνων, καθώς και η προετοιμασία για την αντιμετώπιση  πυρκαγιών.
Στις συναντήσεις έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην συντήρηση των δασικών δρόμων, των δεξαμενών πυρόσβεσης και των κρουνών, στο δίκτυο καμερών του Δήμου, τον συντονισμό των εθελοντών, καθώς και τον καθαρισμό οικοπέδων εντός οικισμών από τους υπόχρεους στα οποία σε περίπτωση που δεν καθαριστούν έγκαιρα θα επιβληθούν υψηλά πρόστιμα και χρεώσεις καθαρισμού. Επιπλέον έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με την νέα νομοθεσία εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα, οι υπαίτιοι πυρκαγιάς από αμέλεια ή πρόθεση κινδυνεύουν με πολυετείς ποινές φυλάκισης, ανάλογα με τις κατά περίπτωση βλάβες που θα προκαλέσουν.
Στην ενημέρωση και το Τοπικό Συντονιστικό συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας,  του ΟΠΕΚΕΠΕ, της ΛΕΚ Πρέβεζας,  καθώς και ο Δήμαρχος Πάργας, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Πάργας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και στελέχη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα