Τρίτη, 30/04/2024 | 01:47

Εμπορικός σύλλογος Πρέβεζας: Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Απρίλη

49 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/04/2024, 8:18 πμ | 0 σχόλια

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στις 28 του Φλεβάρη, οι τεράστιες απεργιακές διαδηλώσεις συγκλόνισαν όλη τη χώρα. Ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. “Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” κυριάρχησε. Απαιτήσαμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Παράλληλα προβάλλαμε και τις δικές μας διεκδικήσεις. Σ’ αυτούς τους αγώνες, βρίσκεται η ελπίδα!

Οι χιλιάδες έμποροι και επαγγελματίες που βγήκαμε στον δρόμο, στην Πρέβεζα και πανελλαδικά, όπως και για το νόμο της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό, στείλαμε μαζί με όλο τον λαό μήνυμα αισιοδοξίας!

Οργανώνουμε την αγωνιστική συνέχεια:

  • Με την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Δευτέρα 15 Απριλίου στις 7.00μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
  • Με την συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη στις 10.30 στα παλιά ΚΤΕΛ (με δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας 10-12πμ).

 

Για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής που επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ προς όφελος του πραγματικού ενόχου για κάθε πρόβλημα που βιώνουμε, την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

 Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας:

Γιατί η ακραία ακρίβεια που γονατίζει τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας, που εξανεμίζει το όποιο εισόδημα, είναι αέρας στα πανιά των μεγάλων ομίλων. Σύμφωνα με έρευνα, τη “χρονιά της έκρηξης του πληθωρισμού”, το 2022, οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση των κερδών κατά 75,5%, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 25,1 δισ. ευρώ!

Γιατί τους επόμενους μήνες οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν και θα έρθουμε αντιμέτωποι με την βαριά φορολόγηση.  Αυτή η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος είναι ο σταθερός τροφοδότης της υπεραπόδοσης του προϋπολογισμού. Στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου τα έσοδα από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος, με το σύνολο των φορολογικών εσόδων να ξεπερνά τα 11,3 δισ., είναι αυξημένα κατά 8,2% έναντι του στόχου. Για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, όμως, δεν υπάρχουν λεφτά. Εκεί οι κυβερνήσεις και η ΕΕ “ξύνουν πάντα τον πάτο του βαρελιού”. Ο ιδρώτας του λαού μετατρέπεται σε επιδοτήσεις και κίνητρα επενδύσεων που τσεπώνουν διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι, τροφοδότησαν τον πληθωρισμό, ενώ η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό µε τα “pass” της εξαθλίωσης.

Γιατί σαν να μην έφταναν τα παραπάνω οι περισσότεροι από μας παλεύουμε να βγάλουμε άκρη με τα νέα POS και τα MYDATA υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εκσυγχρονίσουμε ή να αποκτήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Γιατί χιλιάδες συνάδελφοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη αν δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Την ίδια ώρα η δημόσια δωρεάν Υγεία διαλύεται για να μετατραπεί ολοκληρωτικά σε πανάκριβο εμπόρευμα. Είναι εξοργιστικό ότι τα ελάχιστα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που πάνε στην Υγεία, όπως ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης, θα καλύψουν το αντίτιμο για 50.000 απογευματινά χειρουργεία σε ασθενείς που, εν έτη 2024, περιμένουν πάνω από έναν χρόνο να χειρουργηθούν και μετά όλοι θα πληρώνουν κανονικά από την τσέπη τους. 

Γιατί μπροστά μας έχουμε χειρότερα. Αυτό προμηνύουν η νέα ύφεση που αγκαλιάζει την Ευρωζώνη ξεκινώντας από την ατμομηχανή της, τη γερμανική οικονομία, αλλά και οι αλλεπάλληλες πολεμικές αναφλέξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αναβαθμισμένη εμπλοκή της χώρας μας. Η κυβέρνηση στέλνει όπλα στην Ουκρανία, φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Τι έχει να κερδίσει ένας αυτοαπασχολούμενος από αυτήν την πολιτική; Σε ποιους κίνδυνους εμπλέκει τη χώρα η κυβέρνηση; Όπως αντιδρούμε για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, οφείλουμε να αντιδράσουμε και για τους κινδύνους που προκύπτουν και από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Έχει τον ίδιο αντιλαϊκό χαρακτήρα.

Ελπίδα και προοπτική είναι η συνέχεια του αγώνα! Αρκετά παζαρέψαμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!

Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει:

  • Να έχουμε εισόδημα ικανό να θρέψουμε την οικογένεια.
  • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ικανή να προικίσει τα παιδιά μας με το σημερινό πολύπλευρο επίπεδο γνώσεων.
  • Δημόσια δωρεάν Υγεία, για να μας γιατρεύει όταν αρρωσταίνουμε, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης.
  • Σύνταξη επαρκή να μας συντηρήσει με αξιοπρέπεια.
  • Προστασία από τους χιονιάδες, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, του σεισμούς και ό,τι άλλο προκύψει, με βάση τις σύγχρονες, τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνικής και χωρίς τη βάρβαρη λογική κόστους – οφέλους που εφαρμόζουν ΕΕ και κυβερνήσεις.

Συνάδελφοι, καμιά αναμονή,

Ο δρόμος της κερδοφορίας των μονοπωλίων που υπερασπίζονται κυβέρνηση και ΕΕ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, είναι κακοτράχαλος και δύσβατος για τους περισσότερους αυτοαπασχολούμενους. Είναι ναρκοθετημένος από τις αντιλαϊκές πολιτικές της δήθεν «πράσινης» ανάπτυξης των νόμων της απελευθέρωσης κλπ. Ο καθημερινός ατομικός μας μόχθος, όσο και αν είναι αναγκαίος δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξουμε τον δρόμο της μαζικής και ανυποχώρητης συλλογικής πάλης. Ενωμένοι όλοι οι επαγγελματίες, χέρι – χέρι με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στον κοινό αντίπαλο, μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες μας για μια ζωή καλύτερη.

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι υπολογίζουν τον λαό μόνο όταν βγαίνει στον δρόμο. Αυτό απέδειξαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που με την επιμονή τους και τη δράση τους απέσπασαν έστω κάποιες μικρές παραχωρήσεις.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά για να γίνουν πράξη τα αυτονόητα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Καλούμε τους συναδέλφους μας, τους επαγγελματίες της περιοχής μας, τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων σε κοινή δράση. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Δυναμώνουμε την πάλη για:

  • Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης.
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Άμεση χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και χωρίς προϋποθέσεις σε όλους
  • Να δοθεί 6μηνη παράταση για τη διασύνδεση των POS. Να επιδοτηθούν πλήρως από το κράτος οι εργασίες και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την διασύνδεση.

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα