Δευτέρα, 29/04/2024 | 22:14

Εγκρίθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας οι ηλεκτρολογικές εργασίες στη Μονή Αβάσσου

57 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/04/2024, 9:39 πμ | 0 σχόλια
Tην έγκριση των ηλεκτρολογικών εργασιών στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αβάσσου ενέκρινε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Οι παρεμβάσεις στην ιστορική Μονή η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο θα εκτελεστούν με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην υπάρξει καμία διατάραξη στην αισθητική του χώρου.
Μεταξύ των άλλων περιορισμών προβλέπεται η χρησιμοποίηση κατάλληλου μηχανήματος αδιατάρακτης κοπής για τη διάνοιξη τομής στην τοιχοποιία ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε βλάβη επί του μνημείου, η αντικατάσταση των παλαιών και όχι η τοποθέτηση νέων γραμμών ρεύματος για τον φωτισμό του τρούλου και την εναέρια παροχή για τον πολυέλαιο καθώς και η τοποθέτηση σε αφανή σημεία του συστήματος συναγερμού, των καμερών παρακολούθησης του χώρου, των ηχείων και των μικροφώνων.
Οι ηλεκτρολογικές εργασίες αποτελούν τμήμα του έργου αποκατάστασης της Μονής που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης με προϋπολογισμό 157.232,00 ευρώ και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 “Αναβάθμιση Υποδομών και Υπηρεσιών Προσκυνηματικού Τουρισμού”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα