Τρίτη, 30/04/2024 | 13:50

Γιατί η αστυνομία μπορεί να ακινητοποιήσει τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

310 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2024, 11:34 πμ | 0 σχόλια

Διαβάζοντας κανείς τον τίτλο θα πιστέψει πως αυτό που αναφέρει σίγουρα δεν ισχύει και απλά είναι προκλητικός για να πατήσεις πάνω του. Η αλήθεια είναι πως, όχι μόνο δεν είναι προκλητικός αλλά και… επιεικής, ως προς το ποσοστό των οχημάτων, που αν η τροχαία ήθελε θα τα ακινητοποιούσε.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα; Ποιο είναι αυτό το θέμα που μπορεί να «παρκάρει» εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα ανά πάσα στιγμή;

Όσο και αν μας ακούγεται περίεργο η έλλειψη… πυροσβεστήρα είναι η αιτία που μπορεί να μας αφήσει χωρίς αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) η έλλειψη πυροσβεστήρα δίνει τη δυνατότητα στην τροχαία να ακινητοποιήσει τον παραβάτη μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία το συντριπτικό ποσοστό οχημάτων δεν εφοδιάζεται καν με πυροσβεστήρα ενώ πολλοί εξ αυτών που διαθέτουν, έχει λήξει…

Αφενός λοιπόν οι περισσότεροι δεν έχουν, αφετέρου έχει λήξει, άρα με λίγα λόγια μπορεί η Τροχαία να ακινητοποιήσει το όχημα. Καταλαβαίνει κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί αν σήμερα ξεκινούσαν έλεγχοι για την συγκεκριμένη παράβαση!

Να σημειώσουμε επίσης πως η εν λόγω παράβαση συνοδεύεται και με χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ το οποίο δεν επιβαρύνει μόνο τον οδηγό αλλά και τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

ΠΗΓΗ: newsauto.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα