Παρασκευή, 03/05/2024 | 20:31

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο έργο ” Ολοκλήρωση Μεγάλου δακτύλιου πόλης Ιωαννίνων”

55 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/04/2024, 10:16 πμ | 0 σχόλια

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΚΟΜΒΟΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ – ΚΟΜΒΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ» ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος Ιωαννιτών και ΥΠΠΟ-Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων) να δώσουν λύση προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του Υποέργου 4 «Αρχαιολογικές Έρευνες και Εργασίες» της πράξης «Ολοκλήρωση Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων: Κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – Κόμβος Βοτανικού».

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές υποχρεώσεις τους και ο μισθός τους να εξαφανίζεται στις 15 πρώτες ημέρες του μήνα, είναι εξοργιστικό να υπάρχουν εργαζόμενοι σε δημόσια έργα που παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο του 2023. Πολύ περισσότερο όταν σε λίγες ημέρες έρχονται οι γιορτές του Πάσχα και οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ότι οι εργαζόμενοι στο εν λόγω έργο θα πληρωθούν.

Για άλλη μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι Δήμοι, Περιφέρειες και Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν προτεραιότητα τους εργαζόμενους και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Αντιθέτως, βρίσκουν άμεσα λύσεις για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργολάβων.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, από τη μια να αγωνιούμε για το εάν θα έχουμε δουλειά και από την άλλη να είμαστε απλήρωτοι για μήνες. Να δοθεί άμεσα λύση και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Σωματείο Αρχαιολογίας Άρτα

Το Δ.Σ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα