Παρασκευή, 03/05/2024 | 19:18

Ανανεωμένο και αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τουρισμό στην Ήπειρο

47 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/04/2024, 2:43 μμ | 0 σχόλια

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TRAVEL EXPO CYPRUS 2024, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, το διάστημα 19 με 21 Απριλίου 2024, συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου. Η αποστολή της εστίασε στην προβολή, ενημέρωση του κοινού και τη φιλοξενία φορέων και επιχειρηματιών της Ηπείρου που ενδιαφέρονταν να προωθήσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία τους.

Η ανελλιπής συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην ετήσια Έκθεση Τουρισμού της Κύπρου αποδίδει ήδη σημαντικά αποτελέσματα και οι εντυπώσεις των Κυπρίων επισκεπτών είναι ιδιαίτερα θετικές, όπως τις εξέφρασαν εκπρόσωποι της πολιτικής, διπλωματικής και επιχειρηματικής ζωής της Μεγαλονήσου που επισκέφθηκαν το περίπτερό της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ.Ηλίας Γκαρτζονίκας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, καθώς και η  Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ιουλία Μαρκούλα, είχαν διαδοχικές συναντήσεις  με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστα Κουμή, με μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς της Κύπρου, με το γραφείο ΕΟΤ στην Κύπρο, με τις αεροπορικές εταιρείες Cyprus Airways και Aegean, με το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου κ.α.

 Ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κύριος Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κύπρο κ. Πέτρος Σαγάνας, κατά την επίσκεψή τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, αφού εξήραν την στοχευμένη και συντονισμένη προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου τα τελευταία χρόνια αλλά και τις ομορφιές της σε θάλασσα και βουνό, τόνισαν ότι τα ιδιαίτερα στοιχεία που αναζητούν οι Κύπριοι ταξιδιώτες, όπως οι εναλλακτικές δραστηριότητες και ο θρησκευτικός τουρισμός, υπάρχουν στην Ήπειρο σε υπερθετικό βαθμό. 

Σημαντική επίσης ήταν η θέση του Πρόεδρου του μεγάλου τουριστικού γραφείου της Κύπρου Top Kinisis το οποίο ήδη πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίος στο αεροδρόμιο του Ακτίου αναφέροντας πως είναι έντονο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την ορεινή και παραθαλάσσια Ήπειρο με αυξητικές τάσεις.

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ “Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ”, προσκεκλημένη της περιφέρειας Ηπείρου, με πολυπληθή παρουσία των απόδημων Ηπειρωτών της Κύπρου, παρουσίασε στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού των Ηπειρωτών με ένα μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα μπροστά από το περίπτερο της Ηπείρου αποσπώντας το ενδιαφέρον αλλά και το χειροκρότημα των επισκεπτών της. Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί θερμά την Αδελφότητα Ηπειρωτών, τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Παππά, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη της για την σημαντική υποστήριξή τους.

Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και  επιχειρήσεις Τουρισμού της Ηπείρου.  Η συνεργασία   των στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου με τα στελέχη του Δήμου Ιωαννιτών, τον Αντιδήμαρχο  Τουρισμού κ. Χρήστο Τάτση, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.  Μηνά Πασχόπουλο, τον  Γ.Γ Κώστα Μπαμπασίκα,    τον εκπρόσωπο, και γενικό γραμματέα,   της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Θοδωρή Βαντόλα, ήταν εξαιρετική.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα