Τετάρτη, 15/05/2024 | 05:03

Ισχυρή πρόταση για να αποκτήσει η Πρέβεζα ψηφιακό μουσείο της ναυμαχίας του Ακτίου

65 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/04/2024, 12:47 μμ | 0 σχόλια

Λογοδοσία της Δημοτικής αρχής Πρέβεζας και του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου περιλάμβανε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Μεγάλη Δευτέρα, όμως αφενός λόγω της πληθώρας των θεμάτων αλλά και λόγω μιας νέας διάταξης νόμου, έγινε κλήρωση και βγήκαν δύο θέματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 2η ειδική συνεδρίαση με θέμα την λογοδοσία της Δημοτικής αρχής παρέστησαν και αρκετοί πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Για το πρόγραμμα INTERREG Ελλάδας-Αλβανίας και Ελλάδας -Ιταλίας ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος υπογράμμισε: “Για το Ελλάδα-Ιταλία μία πολύ σημαντική ενέργεια ήταν με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την ανάδειξη της ναυμαχίας του Ακτίου. Ένα ψηφιακό μουσείο που έλειπε καθώς επίσης και η προώθηση ναυμαχιών, της ναυμαχίας της Ναυπάκτου και άλλες μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο, θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την πρόταση. Είναι ένα ψηφιακό μουσείο που εντάσσεται στην περιοχή της Νικόπολης όπου επισκευάζεται και το παλιό σχολείο της Νικόπολης και στα πλαίσια της ένταξης της αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία της Unesco, θα είναι και το ψηφιακό μουσείο.” Ο προϋπολογισμός του έργου υπερβαίνει το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ, οπότε μαζί με την Ιταλία και με τους άλλους εγχώριους δήμους θα γίνει μία ισχυρή πρόταση για να χρηματοδοτηθεί.”

Η Πρέβεζα που στο ταξίδι του χρόνου είναι άρρηκτα συνδεδμένη με την ιστορία της ναυμαχίας του Ακτίου που αποτελεί παγκόσμιο ιστορικό γεγονός, δεν μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει ένα μουσείο με αναφορά στη ναυμαχία του Ακτίου, ή μάλλον δε συνέχισε να έχει. Είχε δημιουργηθεί επί Δημαρχίας του Κώστα Παπαγεωργίου μουσείο αναπαράτασης της ναυμαχίας του Ακτίου, αλλά αυτό δεν συνεχίστηκε με την επόμενη δημοτική αρχή.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα