Κυριακή, 19/05/2024 | 02:01

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του δήμου Ιωαννιτών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

20 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/04/2024, 9:59 πμ | 0 σχόλια

Με την ανοιχτή εκδήλωση «Γενετικά νοσήματα και κληρονομικότητα, οι πολίτες ρωτούν οι ειδικοί απαντούν» ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε συνεργασία με το εργαστήριο γενετικής στην κλινική πράξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η αντιδήμαρχος, Σοφία Μαρκούλα, καλωσόρισε τους παριστάμενους τονίζοντας ότι ο δήμος Ιωαννιτών ως  «Υγιής Πόλη» και ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανέλαβε πρωτοβουλίες και διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις υπερασπιζόμενος στην πράξη το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, στην ενημέρωση σε θέματα υγείας  και στην ελευθερία από τις διακρίσεις.

Τις βασικές εισηγήσεις της εκδήλωσης έκαναν ο Καθηγητής Ιατρικής Γενετικής και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννης Γεωργίου, η ΕΔΙΠ Ιατρικής Γενετικής Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννα Μπούμπα και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής στην Κλινική Πράξη Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χαρίλαος Κωστούλας.

Ακολούθησε συζήτηση με έμφαση στα γενετικά νοσήματα και την κληρονομικότητα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα