Πέμπτη, 23/05/2024 | 05:22

Μπάρκας Κωνσταντίνος: «Επαγγελματική εξουθένωση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Πάργας»

65 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/04/2024, 11:02 μμ | 0 σχόλια

Αναφορά στη βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Μπάρκας Κωνσταντίνος, προς τον κ. Υπουργό Υγείας την Επιστολή που υπογράφεται από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάργας, όπου καταγγέλλεται η πλήρης απαξίωση της κυβέρνησης στα αλλεπάλληλα αιτήματα τους καθώς και η επαγγελματική εξουθένωση στην οποία τους έχει οδηγήσει η χρόνια υποστελέχωση του εν λόγο Κέντρου Υγείας.
Ειδικότερα, στην Επιστολή αναφέρεται η περσινή τους έκκληση για βοήθεια στην υπηρεσία τους στις 16-06-2023 σχετικά με την Υποστελέχωση του Νοσηλευτικού Προσωπικού, στην οποία δεν έλαβαν καμία απάντηση, ούτε υπήρξε κάποια ενέργεια από την υπηρεσία. Επίσης καταγράφεται η παρούσα απελπιστική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Πάργας με τρία εν δυνάμει άτομα ως νοσηλευτικό προσωπικό που καλούνται να καλύψουν τους προσεχείς μήνες όχι μόνο τους 5.000 μόνιμους κατοίκους, αλλά ως τουριστική περιοχή, περισσότερους από 30.000 επισκέπτες που αναμένονται Απρίλιο – Οκτώβριο .
Στην Αναφορά στην οποία επισυνάπτεται η Επιστολή του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Κέντρου Υγείας Πάργας, ο κ. Μπάρκας παρακαλεί για την άμεση εξέταση της Επιστολής, για την επιτακτική ανάγκη απάντησης για τις σχετικές ενέργειες καθώς και την ενημέρωσή του σχετικά, προτού η εγκληματική εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Πάργας οδηγήσει σε δυσάρεστα γεγονότα.

Τα Κέντρα Υγείας του Καναλακίου και της Πάργας επισκέφθηκαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας και μέλη της ΟΜ Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Πρέβεζας. Όπως προέκυψε από τις συναντήσεις με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους, πέρα από την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και υποστηρικτικού προσωπικού, που σε εποχή πανδημίας επιδεινώνει την πίεση στο σύστημα υγείας για την ανάγκη ενός αξιοπρεπούς επιπέδου παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, τα Κέντρα Υγείας θα πρέπει επιπλέον να ενισχυθούν θεσμικά από την πολιτεία. Ειδικότερα, τα κίνητρα που δίνονται στα Κέντρα Υγείας «άγονων πόλεων», ώστε να υπάρξει επαρκής στελέχωση, ισχύει μόνο για τους μόνιμους και όχι για τους αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστική στήριξη τόσο στα Κέντρα Υγείας, όσο και στα Περιφερειακά Ιατρεία, έχοντας δηλαδή ένα διπλό όφελος για το Σύστημα Υγείας από τη στελέχωση σε αγροτικούς γιατρούς. Επιπλέον, σε μια εποχή που διατυμπανίζεται από την κυβέρνηση η στήριξη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το ιατρικό προσωπικό έχει να πληρωθεί εφημερίες τουλάχιστον έξι μηνών. Δηλαδή, σε μια περίοδο που δίνεται μάχη για να σωθεί η κοινωνία, η κυβέρνηση δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα σε αυτούς που η ίδια, ορθώς, αποκαλεί ήρωες. Με σκοπό την έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής και την αποκατάσταση αυτής της αδικίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες Τροπολογία, με θέμα «Έκτακτες ρυθμίσεις για την αποζημίωση πρόσθετων εφημεριών ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ της παρ. 6 του άρθρου 34 του Ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164 Α’)», για την πληρωμή των δεδουλευμένων και αναστολή του πλαφόν στις πρόσθετες εφημερίες, όσο διαρκεί η πανδημία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα