Τετάρτη, 29/05/2024 | 14:45

Μαχητική παρουσία στην πορεία Ειρήνης στο Άκτιο

60 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/04/2024, 11:37 μμ | 0 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 21  Απρίλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη νατοϊκή βάση του ΑΚΤΙΟΥ και στους δρόμους της Πρέβεζας. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής και τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου-Άρτας-Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων-Λευκάδας. Στη διαδήλωση καλούσαν οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ , ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα ΙΟΝΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ.  Οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις συμμετείχαν με κοινό μπλοκ χαιρετίζουν τη μαζική και μαχητική συμμετοχή και στην ανακοίνωση κάλεσμα που διακινήθηκε  τις προηγούμενες μέρες  τονίζουν: “Στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού –  Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους . ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ

  1. Συγκλονίζει όλο τον κόσμο η βάρβαρη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, που έχει προκαλέσει ήδη έναν τρομερό αριθμό νεκρών και τραυματιών, μεταξύ αυτών χιλιάδων παιδιών, καθώς ισοπεδώνονται ολόκληρες περιοχές. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
  2. Η νέα δραματική φάση του πολέμου του Ισραήλ κατά της Γάζας, της «μεγαλύτερης φυλακής του κόσμου» και συνολικά κατά των Παλαιστινίων, εκδηλώνεται εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών με τελευταία εξέλιξη την επίθεση του ΙΡΑΝ και ενώ προωθούνται σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκεται να θαφτούν για πάντα οι Παλαιστίνιοι και τα δικαιώματά τους, να καθαρίσει το πεδίο από την πάντα ενοχλητική παλαιστινιακή αντίσταση και τους ανεκπλήρωτους στόχους των «κολασμένων» της Μέσης Ανατολής. \
  3. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ όχι μόνο γιατί το κράτος-δολοφόνος είναι ο συνεργάτης τους στην περιοχή, αλλά και γιατί βλέπουν μια ευκαιρία να περιορίσουν ή και να πλήξουν αποφασιστικά τα συμφέροντα και τις θέσεις των ανταγωνιστών τους, όπως του Ιράν (και των προσβάσεών του σε Συρία και Λίβανο), της Ρωσίας, της Κίνας κλπ. 
  4. Η ελληνική κυβέρνηση, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης και στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ στην εγκληματική πολιτική του. Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους μεγαλώνει διαρκώς. Όχι μόνο αποτελεί πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας, που στέκεται αλληλέγγυος στους Παλαιστίνιους, αλλά είναι κι εξαιρετικά επικίνδυνη. Στο ξέπλυμα της πολιτικής του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ συμμετέχουν και οι τοπικές αρχές με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το δήμο Πρέβεζας. 

Η στήριξη στο Ισραήλ είναι έκφραση της επιλογής της ελληνικής αστικής τάξης να διεκδικήσει ένα διευρυμένο κομμάτι από την λεία των οικονομικών πόρων και των ενεργειακών δρόμων της Ν.Α. Μεσογείου μέσω των ΑΟΖ και άλλων συμφωνιών, δημιουργώντας τον επιθετικό άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος και παίζοντας τον ρόλο του «καλού στρατιώτη» των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η στάση της κυβέρνησης.  Η πολιτική αυτή, που οξύνει τον επικίνδυνο αστικό ανταγωνισμό με την Τουρκία. 

  1. Στεκόμαστε με σεβασμό και πόνο στο δράμα του παλαιστινιακού λαού. Σφίγγουμε τη γροθιά μας και παίρνουμε δύναμη από την ηρωική και ακατάβλητη παλαιστινιακή αντίσταση. 

Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτος. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να έχουν το δικό τους κράτος, στα ιστορικά τους εδάφη, με επιστροφή των εκατομμυρίων προσφύγων. Όχι ένα κράτος κηδεμονευόμενο, αποτελούμενο από ομάδες οικισμών, όπως έλεγε η Συμφωνία του Όσλο.  

 – Άμεση παύση της δολοφονικής στρατιωτικής επιχείρησης και αποχώρηση των δυνάμεων του Ισραήλ από τη Γάζα.  Λευτεριά στην Παλαιστίνη, νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Να ηττηθεί η πολεμική εκστρατεία του Ισραήλ. 

– Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με ξήλωμα των ισραηλινών εποικισμών και επιστροφή των παλαιστίνιων προσφύγων. 

– Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το έγκλημα. Κατάργηση του άξονα συμμαχίας με το Ισραήλ. Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ, να γυρίσουν οι φρεγάτες. Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ.” 

Οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα