Τετάρτη, 29/05/2024 | 13:59

Θωμάς Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων: Η 21η Απριλίου είναι μέρα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε

54 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/04/2024, 2:52 μμ | 0 σχόλια

Η 21η Απριλίου είναι μια ημέρα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, μια ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση προκειμένου να διατηρήσουμε την ελευθερία μας και να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Σε αυτή την ημέρα, οι σκιές της δικτατορίας έπεσαν βαριές πάνω από τη χώρα μας. Η φωνή του λαού καταπνίχτηκε, οι ελευθερίες περιορίστηκαν και η δημοκρατία υποχώρησε μπροστά στον τρόμο της καταπίεσης.

Ας μην λησμονούμε ποτέ τις σκληρές μάχες που δόθηκαν για να ανακτηθεί η ελευθερία μας. Ας σταθούμε στο πλευρό των αξιών μας, ας υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και το δικαίωμα του λόγου.

Ειδικά στις μέρες μας, ακραίες φωνές και αντιλήψεις που υποκρύπτουν ενέργειες ενάντια στην ελευθερία και τη δημοκρατία, όχι μόνο υποβόσκουν αλλά αρχίζουν και ακούγονται ξανά.

Το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται και είναι χρέος όλων μας να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας όσο καλύτερα μπορούμε.

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές μας δίνουν τη δυνατότητα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας, ψηφίζοντας κόμματα του δημοκρατικού τόξου, απομονώνοντας τις ακραίες και διχαστικές φωνές, οι οποίες δυστυχώς αναφύονται και στην χώρα μας.

Ας μην επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθούν οι σκοτεινές σελίδες της ιστορίας μας. Ας εργαστούμε από κοινού για ένα μέλλον όπου η ελευθερία και η δημοκρατία θα είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ την αξία της ελευθερίας. Ας συνεχίσουμε τον αγώνα για μια κοινωνία δίκαιη και αλληλέγγυα.

Μια κοινωνία η οποία σέβεται το δικαίωμα του καθενός να  εκφράζεται και να ζει ελεύθερα, στο πλαίσιο των βασικών αρχών της δημοκρατίας.

 

Θωμάς Μπέγκας,

Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα