Τετάρτη, 22/05/2024 | 21:40

Θανάσης Καββαδάς: Ξεκίνησε το μεγαλύτερο έργο δασικών καθαρισμών που έγινε ποτέ στη Λευκάδα

104 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/04/2024, 6:21 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Ξεκίνησε το μεγαλύτερο έργο δασικών καθαρισμών και δασοπροστασίας που έγινε ποτέ στη Λευκάδα – 

Χρηματοδότηση 934.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης»

 

Στους Τσουκαλάδες, όπου υλοποιείται το πρόγραμμα Antinero III, βρέθηκε το Σάββατο ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς. Ο Βουλευτής παρακολούθησε τις εργασίες καθαρισμού του δάσους που είναι σε εξέλιξη με χρηματοδότηση 934.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ενημερώθηκε από τα συνεργεία για την πρόοδο και το χρονοδιάγραμμα του έργου. Επισημαίνεται ότι σε εξέλιξη είναι κι ο καθαρισμός του δάσους στον Κάλαμο, ενώ εργασίες θα γίνουν ακόμη στο Φρύνι, το Καλαμίτσι και τον Άγιο Πέτρο. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Για πρώτη φορά υλοποιείται στη Λευκάδα ένα πρόγραμμα δασικής προστασίας τέτοιας έκτασης και σημασίας. Οι δασικοί καθαρισμοί και η διάνοιξη δασικών δρόμων όχι μόνο στο κεντρικό νησί του νομού μας, αλλά και στον Κάλαμο, υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Antinero III, ώστε το θερμό ελληνικό καλοκαίρι να βρει τα δάση μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μπορούμε να προλάβουμε και να κατασβέσουμε αποτελεσματικά τυχόν φωτιές.

Πρόκειται για μία ακόμα στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επέλεξε να διαθέσει συνολικά 500.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το πρόγραμμα αυτό, κι ακόμα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το Πρόγραμμα «Αιγίς», μέσω του οποίου θα εξασφαλιστεί κρίσιμος εξοπλισμός για την πρόληψη και την καταπολέμηση των πυρκαγιών. 

Είναι μια επιλογή εθνικής σημασίας. Γιατί το φυσικό περιβάλλον είναι εθνικό κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο ζωής που, ενόψει και των δραματικών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, οφείλουμε να διασώσουμε στο παρόν και να διαφυλάξουμε για το μέλλον».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα